De Nationale Senioren Heren verliezen in Alginet terwijl de Preferente zegeviert tegen de ploeg van Alberic

Februari 12 van 2024 - 10: 00

De DBC SUMA van Dénia verloor afgelopen zondag van CB Alginet (87-59). De mannen van Eduardo Clavero waren tot de laatste periode in de wedstrijd, toen overtredingen en vermoeidheid hun tol eisten in een wedstrijd waarvoor slechts op acht spelers van de ploeg kon worden gerekend, en op de steun van twee junioren die uitstekend werk leverden.

Net als in de wedstrijd van de eerste ronde in Dénia werd de wedstrijd met veel ritme en met veel intensiteit onder beide ringen gespeeld. Aan het einde van het tweede kwart pakten de Valencianen een klein voordeel en bereikten de rust met een voorsprong van twaalf punten.

Nadat ze door de kleedkamer waren gegaan, zorgde de goede houding en toewijding van het team in de verdediging ervoor dat de wedstrijd weer in balans kwam, waarbij de laatste periode met een thuisvoordeel werd ingegaan, maar met opties voor de Dianenses om te proberen hun achterstand in te halen. Dat kon niet waar zijn en de rivalen lieten de kans niet voorbijgaan om de kloof in de laatste momenten nog groter te maken, waardoor er een einde kwam aan de confrontatie.

Ondertussen kwamen de Preferred Senior Men als overwinnaar uit de strijd tegen Alberic (76-68) in een direct duel tussen teams die vochten voor duurzaamheid. Het is een belangrijke overwinning die de Dianenses energie geeft om door te gaan in de strijd terwijl er nog tien dagen te gaan zijn om de competitie af te ronden.

Ze begonnen sterk aan de wedstrijd en behaalden op basis van snelle overgangen een mooie voorsprong van tien punten, dankzij goed werk van de verdediging. In een gelijkmatig tweede kwart verbeterden de bezoekers aanvallend aanzienlijk, waardoor we gedwongen waren de toon vast te houden als ze niet overweldigd wilden worden. Het was de moeite waard om de voorsprong vast te houden en met elf punten voorsprong op onze rivalen de pauze te bereiken.

Het aandringen van de bezoeker wierp echter uiteindelijk vruchten af. Degenen uit Dénia verloren hun defensieve orde en maakten fouten in hun aanvallen, zodat ze ons in slechts vier minuten van de derde periode inhaalden en de gelijkheid vanaf dat moment tot vrijwel het einde van de botsing behielden. In tegenstelling tot andere partijen wisten zij bij deze gelegenheid de koers te corrigeren en kregen zij beetje bij beetje de controle over het spel terug.

Zo konden ze het laatste stuk van de wedstrijd met vertrouwen tegemoet treden en op het beslissende moment vanaf de perimeter het doel bereiken, waardoor ze een geruststellend voordeel behaalden dat ze uitknepen totdat de laatste hoorn klonk.