De Women's Senior van Dénia Basketball staat voor een dubbele dag met een overwinning en een nederlaag

28 maart 2022 - 11: 19

Afgelopen vrijdag behaalde de Senior Men's DBC SUMA 1st National de vijfde finaleplaats in het klassement van de reguliere competitie van de 1st National Division en versloeg ADESAVI comfortabel in het paviljoen van Joan Fuster (94-58).

Na een goede start waarin het fysieke overwicht van de Dianenses en het succes in het buitenschot doorslaggevend waren, wisten de bezoekers de wedstrijd in te gaan, waardoor het verschil aan het einde van het eerste kwart tot vijf punten werd teruggebracht.

Bernardo Sanz slaagde erin zijn team te activeren, dat een onberispelijk tweede kwart had dat de wedstrijd praktisch veroordeelde en de pauze bereikte met een voorsprong van vierentwintig punten.

ADESAVI bleef vechten tot het einde van de wedstrijd zonder hun armen te laten zakken met een opmerkelijke houding, waardoor het team van Dénia, dat vier belangrijke slachtoffers had als gevolg van een blessure voor deze wedstrijd, zich moest concentreren om niet dichterbij te komen.

De bijdrage van Junior Javier Serrano en Manu Gonzalez, een preferente senior-speler, waren essentieel om plezier in het spel te brengen en beide een uitstekende prestatie neer te zetten.

Senior Reu DBC SUMA 1e Nationaal

Op zaterdag reisde het Senior Men's DBC SUMA 1st National team naar Enguera om de laatste dag van de eerste fase van de competitie te spelen en verloor in een onbelangrijke wedstrijd voor kwalificatiedoeleinden voor beide teams (76-67).

De Amsterdammers toonden meer ambitie aan het begin van de wedstrijd en wisten gemakkelijk afstand te nemen met voordelen die in de eerste helft opliepen tot twintig punten.

Bernardo Sanz riep de ploeg aan de rust tot de orde en de reactie was onmiddellijk, met nog anderhalve minuut te gaan een puntenvoordeel. De bijdrage van David Serra Morera, een preferente Senior-speler die hen versterkte ondanks de opeenstapeling van blessures die zich in dit laatste stuk van de reguliere competitie voortsleepten, was beslissend in de tweede helft om de reactie van het team mogelijk te maken.

Een technische fout tegen hem en drie vrije worpen toegekend aan Enguera voor een veelbesproken fout op een schot van 6,75 meter eindigden de wedstrijd in het voordeel van de lokale bevolking.

Het team gaat vanaf volgende week de zogenaamde permanentiefase tegemoet, ingekaderd in een groep van vier teams die ze zullen delen met Onil, Benifaio en Xàtiva.

Volgens de classificatie van de eerste fase begint Dénia Basketball SUMA met drie punten om deze competitie als vijfde in groep B te trotseren, met Onil en Xàtiva met twee en Benifaio met één.

De laatst geklasseerde zal naar Autonómica gaan aan het einde van de zes dagen die deze tweede fase van het seizoen omvat.

Voorkeur senior vrouw

Het Preferred Senior Women's team heeft vrijdag tijdens hun bezoek aan Joventut . een lastige verbintenis uitgevoerd Javea (34-47).

Vanaf het begin van de bijeenkomst voerden de lokale bevolking het scorebord, zij het altijd met korte verschillen. Het was voor de Dianenses in het eerste deel erg moeilijk om hun speltempo te evenaren.

De defensieve benadering van die van Xabia, met alternatieve verdedigingen, hield de aanval in tot het einde van de derde periode werd bereikt, waardoor Dénia Basketball drie punten achter eindigde.

Maar in de beslissende periode vonden ze eindelijk een manier om hun verdediging te overwinnen, wat, samen met de stijging van één punt in de intensiteit van Dénia, ertoe leidde dat ze een belangrijk gunstig deel kregen dat de wedstrijd besliste.

Maar het was niet het enige feest van de set tijdens het weekend.

Het Preferred Senior Women's team stond zaterdag voor hun tweede wedstrijd van de week tegenover Pedreguer in Joan Fuster, een rivaal tegen wie ze slechts tot het midden van het derde kwart (49-69) hun pols konden houden.

Het eerste deel was zeer gelijkmatig met korte voordelen die beide teams afwisselden. De laatste maten van het tweede kwart waren de bezoekende kleur, waardoor Pedreguer met een voorsprong van zeven punten naar de kleedkamer ging.

Die van Juan Luis Pérez Ze brachten het spel in de eerste minuten van de derde periode terug naar gelijkheid, maar na vijf minuten was onze energie op en konden we het constante tempo van onze rivalen niet bijhouden, die ons duidelijk wegspeelden tot het einde van de wedstrijd.

De overwinning brengt Pedreguer terug in de strijd om de uitschakelingsrondes voor de titel van de categorie, aangezien het hem de tweede laatste plaats in de groep verzekert. De wedstrijd van de Dianenses volgend weekend tegen Oliva in Joan Fuster zal beslissend zijn om te weten wie aan het einde van deze fase de eerste geklasseerde ploeg zal zijn.