De DBC Women's Senior bereikt als eerste de finale van de Lliga Valenciana

26 september 2022 - 10: 37

El DBC SUMA Senior Man Nationaal versloeg Xàtiva in het Joan Fuster-paviljoen (76-62) en speelt volgende week de halve finales van de Lliga Valenciana 2022 categorie 1 Divisie. Na een goede start van de wedstrijd voor de Dianenes, nam Xàtiva het scorebord over door het tempo van de wedstrijd te domineren, waardoor ze zich niet op hun gemak voelden op het veld.

Het kostte veel moeite om hun intensiteit aan te passen en zo in het spel te komen, maar eerst begonnen ze met meer criteria in de verdediging te werken, waardoor ze hun voordeel niet konden uitbreiden, en daarna versloegen ze hen met geduld door in de laatste wedstrijd te scoren. actie van de eerste helft (36-35).

Die van Bernardo Sanz en Pascual Miralles zouden hun rivaal geen opties meer geven. In een uitstekende derde periode met verdediging en beheersing van de borden als belangrijkste argumenten, kon een eerste voorsprong van veertien punten worden behaald, die die van La Costera in de laatste periode met een gunstig verschil van vijf punten wisten te verkleinen ( 57 -52).

Het team keerde terug om zich te concentreren en vergroot snel de afstand in de elektronische, zonder te lijden in de laatste fasen van de wedstrijd.

Een echte klassieker als Jovens Almassera zal de rivaal van het team zijn in een tweekamp dat voor komend weekend op het programma staat. Op zaterdag gaan de Valencianen op bezoek bij Joan Fuster, terwijl de onze op zondag naar zijn veld zal reizen met als doel het gelijkspel te sluiten door als bezoekers op te treden.

DBC Senior Vrouw

Mooie overwinning voor Joan Fuster van het DBC Senior Women's team die van start tot finish een schitterende wedstrijd speelde tegen CB Pedreguer (69-32). Vanaf het begin overstemde onze verdediging de bezoekers, die geen manier konden vinden om te scoren in onze basket, terwijl onze aanval, vloeiend en zeer effectief, er snel in slaagde afstanden op het scorebord te openen.

Het team Juan Luis Pérez Hij had de energie om alle pogingen van zijn rivalen om de situatie te keren te beantwoorden, waarbij hij gedurende de veertig minuten een zeer hoge toon van optreden aanhield.

Ondanks de veranderingen die de ploeg tijdens de zomer heeft ondergaan als gevolg van de terugtrekking van maximaal zes leden van het team, van wie sommigen de ruggengraat van het team in de afgelopen seizoenen vormden, voegde de komst van in de steengroeve getrainde spelers toe aan het talent en de ervaring van degenen die doorgaan, zorgt ervoor dat hij dit nieuwe seizoen met optimisme tegemoet gaat.

Het team, dat volgende week rust, speelt de grote finale van de Lliga Valenciana op zaterdag 8 oktober in Novelda, de locatie die eerder door de FBCV was aangewezen, precies tegen de lokale club, Jorge Juan, die ook een plaats heeft veroverd. om het te spelen.

DBC Senior mannelijke voorkeur

DBC Senior Preferential Men speelde hun tweede wedstrijd van de Lliga Valenciana en verhuisde naar Pedreguer, een rivaal die Dénia uiteindelijk versloeg in een gelijke wedstrijd (88-77) en hen zo uit de halve finales van de competitie liet door middel van basket wanneer er een triple draw van de dat we zijn geschaad.

Het kon niet zijn, maar niet uit gebrek aan verlangen, aangezien de Dianenses in de eerste helft op een goed niveau konden spelen dat we vijf punten sloten, na een maximaal inkomen van tien punten voorsprong te hebben gehad.

In het tweede deel verhoogden de lokale bevolking hun defensieve niveau, wat de goede circulatie van de bal belemmerde, waardoor het percentage buitenlands succes in het Dianense-team daalde. Na de gelijkmaker kwamen ze op een voorsprong van zeven punten waarmee ze de derde periode afsloten (65-59).

Toen wisten ze dat voordeel te verdedigen, dat ze pas aan het einde uitbreidden als gevolg van de fout in Dénia's laatste pogingen om dichter bij het scorebord te komen.

Op deze manier eindigt deelname aan deze editie van de Lliga Valenciana met nog drie weken te gaan voor de start van de officiële competitie voor het academiejaar 2022/23, dus zullen de mannen van Carlos Vila nog een vriendschappelijke wedstrijd regelen om hun voorbereiding af te sluiten.

DBC Junior Vrouw

Het DBC Junior Women's team won afgelopen woensdag thuis in een competitieve wedstrijd tegen CB Pedreguer (55-68) in de eerste derby van het seizoen, op de derde dag van de Lliga Valenciana waarvan beide clubs profiteren om het punt te bereiken voor de begin van het seizoen. Het eerste kwart werd gedomineerd door de gastheren, die eindigden met een voorsprong van zes punten.

Vanaf de tweede minuut zorgden de goede verdediging en het grotere ritme van het spel ervoor dat ze het voordeel konden verkleinen en de pauze konden bereiken, en domineerden ze met een marge van vijf punten.

Pedreguer zette veel druk in de tweede helft en kwam gevaarlijk dichtbij, maar de Dianenses wisten kalm te blijven om altijd voor te blijven op het scorebord, goed profiterend van de aanvallen waarin de wedstrijd werd besloten om de wedstrijd met een comfortabeler voordeel af te sluiten dan verwacht zag op de baan.

Geweldige inzet van alle spelers van Juan Luis Pérez, die een verdiende overwinning behaalden die hen dichter bij de finale van deze editie van de Lliga Valenciana brengt.

Het DBC Junior Damesteam speelde zondag opnieuw, dit keer in Joan Fuster tegenover de machtige San Blas de Alicante (41-90) die vanaf het begin een onbereikbaar spelniveau liet zien. De Dénia-meisjes waren niet in staat om hun 1 tegen 1 te stoppen en de sneden naar de basket te verdedigen, terwijl ze in de aanval leden om de bal in omloop te krijgen op zoek naar voordelen.

Natuurlijk zullen de meisjes van Juan Luis Pérez proberen de beste conclusies uit deze wedstrijd te trekken en zullen ze werken met het doel om dit andere spelniveau te benaderen door hun inspanningen in alle facetten van het spel te vergroten.

Het team sluit komend weekend de eerste fase van de Lliga Valenciana af die naar Alcoi verhuist. Een overwinning zou toegang betekenen tot de grote finale van de competitie, die aanstaande zaterdag 8 oktober in het Novelda-paviljoen staat gepland.