De CBDénia vrouwelijke Senior, groepskampioen en zal vechten voor de regionale titel

April 12 van 2022 - 23: 22

Het Senior Women's Preferred team speelde dit weekend de laatste twee wedstrijden van het Preferred Championship. De behaalde overwinningen in beide wedstrijden zorgden voor de eerste plaats in Groep G en de doorgang naar de play-offs voor de titel van de categorie op regionaal niveau, die op 30 april van start gaat.

16 teams, de negen groepswinnaars en de zeven beste runners-up, gaan dan door naar de ronde van XNUMX, die zal worden gespeeld door het bekersysteem, met wedstrijden over twee wedstrijden in hetzelfde weekend.

De komende twee weken zijn de kwartfinales en de halve finales die ook volgens hetzelfde competitiesysteem zijn gepland, met de grote finale op 22 mei, een enkele wedstrijd op een nog te bepalen locatie.

Het team heeft 22 overwinningen behaald in de 26 officiële wedstrijden die het sinds het begin van het seizoen heeft gespeeld. Hij bereikte de halve finale van de Lliga Valenciana, leidde vervolgens zijn groep in de beginfase van niveaus zonder nederlaag, en nu zal hij strijden om de regionale titel als leider van zijn groep in het favoriete kampioenschap, met als doel dit geweldige seizoen af ​​te ronden .

De Preferred Women's Senior versloeg vrijdag CB Pego in een uitgestelde wedstrijd die werd gespeeld in het paviljoen van Joan Fuster (60-34). Een goede start van de wedstrijd gaven de spelers van Juan Luis Pérez genoeg voordeel om de rest van de crash met comfort tegemoet te treden.

De constante inzet van de bezoekers zorgde ervoor dat de wedstrijd niet stuk ging, waardoor de voorsprong zich stabiliseerde op vijftien punten bij het bereiken van de pauze (31-16). Het tweede deel leek erg op elkaar, met Denia Basketball altijd het initiatief nemen en CB Pego met trots trekken om te voorkomen dat we wegschuiven op het scorebord, altijd een uitstekend imago gevend.

Alle spelers hadden minuten op het veld en toonden de ambitie waarmee ze dit einde van het parcours bereiken.

De volgende dag kwamen de meiden van de Preferentiële Dames Senioren weer aan het spelen, dit keer op bezoek bij het Ondara-veld, een team waartegen een zeer serieuze wedstrijd werd gespeeld (30-73), waarmee de tweede fase van het seizoen werd afgesloten.

De lokale bevolking is waarschijnlijk het team met de grootste vooruitgang dit seizoen, en ze hadden het team van Juan Luis Pérez nodig om met maximale concentratie de wedstrijd in te gaan om hen te verslaan.

De Dianenses wisten de hele wedstrijd de rebound onder controle te houden en waren zeer snel in de tegenaanval. Ze hadden ook een uitstekende dag in de buitenopname waarmee ze de hele aanpak ontmantelden die door de lokale bevolking werd voorgesteld om de zaken voor ons ingewikkelder te maken.

Met deze consistente overwinning was de enige leiding van het klassement wiskundig gegarandeerd, en de doorgang naar de kwalificatierondes voor de titel waarin onze meisjes zullen vechten om een ​​geweldige rol te spelen.

Denia Basketbalsom 1e Nationaal

Denia Basquet Suma 1º Nacional versloeg CD Onil (74-68) op de tweede dag van de permanentiefase en is dichter bij het mathematisch waarborgen van de continuïteit in de categorie.

De wedstrijd was zeer competitief en toonde het beste gezicht van beide teams, wetende hoe belangrijk het was. Als het voor de mannen van Bernardo Sanz bijna gedwongen was om thuis te zegevieren om complicaties te voorkomen, want de overwinning van Onil zou kunnen betekenen dat hij anderhalve voet in redding zou hebben.

De twee kanshebbers begonnen de wedstrijd zeer succesvol en kwamen overeen om in een hoog tempo te spelen. Beetje bij beetje kregen de verdedigingen de overhand, beide banken probeerden het spel naar de grond te brengen die hen het beste uitkwam. In de pols gaf het grootste succes van Denia Basketball hem de eerste voordelen die bij de rust negen punten zouden bereiken (41-32).

De onze wisten hun voorsprong de hele tweede helft vast te houden. Hoewel het waar is dat ze het meer dan eens in handen hadden om het spel te breken, is het niet minder waar dat de bezoekers altijd op tijd reageerden en erin slaagden dicht bij het scorebord te blijven wanneer het einde van de wedstrijd kwam.

In de laatste twee minuten deed Onil de rest en comprimeerde het resultaat verder, maar Denia Basquet gebruikte consistentie om de situatie op te lossen en voldoende afstand te nemen om niet te lijden in de laatste fase van de wedstrijd.

Na de pauze van volgende week vanwege de paasvakantie, zal het team een ​​bezoek brengen aan Xàtiva waar ze voor het eerst de kans krijgen om definitief redding te veroordelen als ze winnen.

Senior Man Preferred

Het Senior Men's Preferred-team streelde een gedenkwaardige overwinning tegen Picanya Basketball (71-76) die in de laatste fase van de wedstrijd ontsnapte.

Geweldige start van de wedstrijd door het team van Carlos Vila, met stevigheid in de verdediging en snelle overgangen, waardoor we geloofden dat we zouden kunnen vechten voor een meer dan waardevolle overwinning die ons vleugels zou geven om duurzaamheid in de categorie te bereiken.

Maar beetje bij beetje gingen onze percentages omlaag en gingen de bezoekers, na de gelijkmaker aan het einde van het eerste kwart, met een voorsprong van zes punten (37-43) de rust in.

De dynamiek leek in ons voordeel te veranderen in de derde, die we begonnen met de slogan om onze hoepel te beschermen tegen zijn constante penetraties. Dankzij ons succes hadden we in een oogwenk de controle over de wedstrijd terug.

Na een paar minuten met het spel zeer open waarin niemand een stap naar voren leek te kunnen zetten, werd de laatste en laatste periode gelijkgespeeld met een gelijkspel (47-47). De grotere veiligheid van de Valencianen op sleutelmomenten was bepalend voor het spelen van een eindspel dat op gelijke voet werd bereikt.

Het kleine voordeel dat ze behaalden met nog drie minuten te spelen, was genoeg om zichzelf op te dringen, wat het einde van het seizoen veel bemoeilijkte.

De drie resterende wedstrijden om de competitie af te sluiten, zullen beslissend zijn voor het lot van het team. Hoewel we niet langer afhankelijk zijn van onszelf om de categorie te behouden, zijn we ervan overtuigd dat onze jongens het pas in de laatste seconde van de competitie hoeven te proberen.

We betreuren de blessure van Marc Muñoz die bij een toevallige crash een blessure opliep aan de botten van zijn neus, en we wensen hem een ​​snel en perfect herstel.

Junior vrouwelijke voorkeur

Het Preferred Junior Damesteam moest dit weekend twee wedstrijden spelen, beide in Denia, tegen El Pilar de Valencia en Logos Sedaví.

Door verschillende problemen maakte El Pilar vrijdag bekend dat hij de wedstrijd niet zou spelen en informeerde daarmee de FBCV en nam daarmee de bijbehorende sanctie op zich.

Het zou dus zondag zijn wanneer de spelers van Juan Luis Pérez het tegen elkaar opnemen tegen Logos Sedaví in Joan Fuster, die ze versloegen (74-55) in een wedstrijd met twee heel verschillende kanten.

We begonnen te ontspannen aan de wedstrijd en de bezoekers waren er verantwoordelijk voor om ons wakker te maken waardoor we veel fouten moesten maken als gevolg van hun verdedigende druk op het hele veld.

Beetje bij beetje concentreerde het team zich en begon herkenbaar te worden, door een klein voordeel te behalen bij de rust (35-29) dat de basis legde voor de overwinning.

Op volle capaciteit had het team een ​​uitstekende tweede helft zonder hun rivalen opties te geven. De toename van de defensieve intensiteit, controle over de rebound, snelle tegenaanvallen en het betere percentage nu in schieten, zorgden ervoor dat de afstand op het scorebord tot het einde gestaag groeide.

Na de paasvakantie komen op 23 en 24 april de laatste twee wedstrijden van deze tweede fase aan, met als doel de derde finaleplaats in Groep B te behalen.

Twee van de derde geklasseerde van de drie groepen van de categorie zullen toegang krijgen tot de eliminatierondes voor de titel van regionale kampioenen van Preferred.

Junior mannelijke voorkeur

Het team Preferred Junior Heren behaalde een zeer belangrijke overwinning in de verplaatsing naar Oliva (40-65) en bereikt het einde van de competitie met veel opties om permanent te worden.

Goed teamspel, vooral het verdedigende aspect. De constante druk op de passeerstrook zorgde ervoor dat de lokale bevolking veel ballen verloor die de mannen van Rubén Velázquez in eenvoudige baskets veranderden, waardoor het voordeel in de eerste helft geleidelijk groter werd.

De goede besluitvorming vanuit het binnenspel, de hardheid in de rebound en het succes in het buitenschot lieten een hardwerkende CB Oliva achter die altijd tot het einde probeerde zonder antwoord.

Een belangrijke overwinning die ons nog verder van de onderkant van de ranglijst brengt en de teams die ons achtervolgen dwingt om een ​​perfecte competitiefinish te maken om ons te verslaan in het klassement.

We zijn echter wiskundig gezien niet veilig, dus we zullen moeten blijven werken in de lijn die we hebben gedaan om het doel te bereiken dat wordt nagestreefd in de drie games die nog moeten worden gespeeld.