De vrouwelijke senior behaalt de enige overwinning van de dag voor Dénia Basketball

07 maart 2022 - 13: 29

Het gebrek aan continuïteit in de aanval Senior Reu 1e Nationaal DBC-SUMA Het maakte de wedstrijd erg ingewikkeld en zorgde er uiteindelijk voor dat ze geen nieuwe overwinning konden toevoegen aan de reis die deze week naar het Onil-veld was gemaakt (71-64).

Vanaf het begin controleerden we de wedstrijd door onze verdediging en beheersing van de rebound. Hoewel onze moeilijkheden om te scoren tegen hun strakke verdediging al snel duidelijk werden, wisten we door onze inspanningen te ontsnappen met een voorsprong van acht punten in de loop van het tweede kwart.

Onil kwam echter terug en profiteerde van onze groeiende twijfels en in zijn beste minuten nam hij meer dan tien punten afstand.

Bernardo Sanz wist het team op orde te brengen en de aanvallende productie steeg weer, waardoor de score met nog maar twee minuten te spelen gelijk werd.

Het grootste succes in individuele acties van de lokale bevolking in de uitkomst van de wedstrijd leverde hen uiteindelijk de overwinning op.

Volgende week moet de ploeg opnieuw een dubbele dag spelen, tegen Elche op vrijdag bij Joan Fuster en op zondag op bezoek bij de leider van het klassement in het Novelda-paviljoen.

Voorkeur senior vrouw

Het Preferred Senior Women's team speelde in Pego een nieuwe dag van de competitie en versloeg hun rivalen in een koude en ietwat zielloze omgeving (25-50).

De wedstrijd duurde geen uur realtime, tegen een aantal locals die maar met zes spelers te spelen hadden en die veertig minuten lang hun toevlucht zochten in een afgesloten ruimte.

Met weinig ritme en zonder de mogelijkheid om in dynamiek te komen, Juan Luis Pérez ze moesten zich aanpassen aan de omstandigheden en met eigen hand sloten ze een nieuwe overwinning af, wat uiteindelijk misschien wel het enige hoogtepunt was van wat er in deze wedstrijd werd beleefd.

Het team moet het niveau herstellen dat het had vóór de onderbrekingen als gevolg van de pandemie, wil het in de beste omstandigheden aan het einde van deze tweede fase van de competitie aankomen.

Volgende week moeten ze twee wedstrijden spelen tegen Teulada, op zaterdag als bezoekers en op zondagochtend als gastheren, waarmee ze zich herstellen van een van de dagen die waren uitgesteld vanwege de pandemie.

Senior Man Preferred

De Preferential Senior Men verlengden hun losing streak met nog een week en konden El Pilar de Valencia (45-73) niet verslaan in een wedstrijd die werd gespeeld in het paviljoen van Joan Fuster.

De mannen van Carlos Vila sprongen het veld op in de overtuiging dat ze mee konden doen en hadden een goed eerste kwartaal dat op een evenwichtige manier eindigde.

Een harde partiële tegenpartij in het tweede kwart dankzij het grote succes van de Valencianen in onze basket maakte de wedstrijd echter erg moeilijk voor ons team.

Desondanks konden we ons herstellen op basis van trots en intensiteit in de verdediging zonder de wedstrijd op enig moment voor verloren te laten gaan. Maar we hadden niet al het geluk dat we nodig hadden als het op de basket aankwam en onze rivalen hadden daarentegen het geduld om onze reactie zonder zorgen te accepteren en dan het moment te vinden om hun overwinning te veroordelen.

Volgende week bezoeken we Algemesí, een andere rechtbank die gecompliceerd is door de kracht van de rivaal, tegen wie we echter ons best zullen moeten doen om opnieuw punten te verzamelen in het klassement.

Junior vrouwelijke voorkeur

De kopman Godella was veruit superieur aan het Preferred Junior Damesteam in een wedstrijd die zaterdag werd gespeeld in het paviljoen van Joan Fuster waarin we nauwelijks konden vechten (45-87).

Het gebrek aan overtuiging van Juan Luis Pérez, de slachtoffers waarmee we de wedstrijd tegemoet gingen en vooral de kracht van de Valenciaanse vrouwen namen de uitgewerkte ideeën weg om ze te proberen te verrassen.

Godella domineerde de borden volledig en legde altijd het tempo van de wedstrijd op, leidde de score van start tot finish en behaalde een overwinning die ons dwingt ons te concentreren en, indien mogelijk, nog meer te verenigen om een ​​goede rol te spelen in de rest van dit voorkeurskampioenschap .

Spijt van de blessure van Laia Molina die wordt toegevoegd aan de lijst met slachtoffers van het team. We hopen dat iedereen in de kortst mogelijke tijd herstelt en kan terugkeren naar de werkdynamiek van de groep.

Junior mannelijke voorkeur

De Preferred Junior Male kon de overwinning van het Miguel Buigues-paviljoen van . niet pakken Javea (66-41). We speelden een zeer goede eerste helft, we lazen het spel dat Xàbia voorstelde correct, slaagden erin om zijn verdediging met orde te breken en in staat om evenwicht te hebben in de aanval, de ruimtes zeer goed in te nemen en met goede prestaties in de rebound.

De enige maar waren onze percentages op het moment dat we het goede werk afmaakten, een situatie die constant was gedurende de wedstrijd en die ons de rust deed ingaan met een achterstand van vijftien punten, niets in overeenstemming met wat op het veld werd gezien.

Hoewel we het bleven proberen, zakte onze moed omdat de sensaties waren dat we een goede wedstrijd speelden zonder het verwachte resultaat te behalen. Joventut veroordeelde uiteindelijk het resultaat in het laatste kwartaal omdat onze gewenste verandering in de offensieve trend niet arriveerde.

Volgende week staat het team in Joan Fuster een zeer belangrijke wedstrijd in de strijd om de permanentie tegen Don Bosco uit Valencia, een directe rivaal die ons gemakkelijk versloeg in de eerste ronde en tegen wie we ons beste gezicht zullen moeten laten zien om te proberen toe te voegen overwinning.