De Paidos-F. Fernández Luna behoudt zijn leiderschap door de Novelda te winnen (4-1)

November 12 van 2019 - 14: 54

El Paidos-F. Fernández Luna versloeg Racing Novelda met 4-1 in de clash die werd gespeeld op de Joan Fuster paviljoen. Met deze overwinning behouden de schooljongens de leiding van Groep IV van de Eerste Regionale met 18 punten, evenveel als San Vicente-Hércules.

Aan het begin van de clash zorgde de druk van de bezoekers toen de Dianenses de bal loslieten voor zenuwen bij de lokale bevolking. De ploeg van Novelda wist hier wel vruchten van te plukken die na het stelen van de bal op voorsprong kwam met het doelpunt van Adrián Moreno.

Vanaf de lokale bank werd keer op keer om gemoedsrust gevraagd om verdedigende fouten te voorkomen die de counters van hun rivaal zouden toelaten. Naarmate de minuten verstreken, begonnen de schooljongens kansen te krijgen. Pas in de 18e minuut maakte Juan Delgado met een schitterend schot in de bovenhoek gelijk. Met de gelijke stand trokken beide formaties zich terug in de kleedkamers.

Bij de herstart nam de lokale druk toe en na twee minuten scoorde hun speler Lozano in een ongelukkig spel voor Novelda in zijn eigen net. De lokale bevolking, met de voorsprong op het scorebord, kon de wedstrijd heel goed lezen. Ze maakten plaats voor hun rivaal die verrast was door tegen hen te spelen. In de 32e minuut maakte Juan er 3-1 van door een één-op-één-wedstrijd met de bezoekende doelman knap op te lossen.

Het vierde doelpunt kwam twee minuten voor tijd toen Julián een dubbele strafschop omzette waarmee de buitenlandse ploeg werd afgestraft.

Duidelijke triomf in Kinderen tegen La Nucia FS

Paidos Infantil versloeg La Nucia duidelijk met 2-5 na een comfortabele wedstrijd voor de schooljongens. Saúl scoorde na 10 minuten de eerste, direct daarna klopte Pablo de lokale doelman laag. Alejandro scoorde de derde en, na een defensieve fout van de bezoekers, scoorde de lokale bevolking de eerste. Met een stand van 1 op 3 was de rust bereikt.

Het tweede deel begon met een doelpunt van Damià na een mooie combinatie. Andreu scoorde in minuut 36 de vijfde. De lokale bevolking maakte de laatste 2 tot 5 in het laatste spel.

De Dianenses bereiden hun volgende verbintenis al met intensiteit voor, die zal zijn tegen hun grootste rivaal, de CFS Dianense, in een clash die zaterdag wordt gespeeld in het Gata de Gorgos-paviljoen, waar de leiding van de groep op het spel staat.