Garbi Dénia had de overwinning heel dicht bij de Monover (29-29)

22 oktober 2019 - 11: 57

El Garbi Dénia hij had de overwinning heel dichtbij in de botsing die hij speelde in de Joan Fuster paviljoen, wat overeenkomt met de tweede dag van de Autonomous League, waarin hij tegen Santa Barbara Monover bond aan 29-doelen.

Het jonge Dianense-team kon hun luidruchtige fans geen overwinning geven in een wedstrijd waarin de sleutel in defensieve laksheid voor elkaar lag. Aan het begin van de crash was de dominantie in het spel en op het scorebord afwisselend. Ze slaagden er ook niet in zichzelf aan hun rivaal op te leggen.

In de evenaar van de eerste helft zorgden vier defensieve acties vol intensiteit en kracht ervoor dat de lokale bevolking snelle overgangen bereikte die doelen werden. De dianenses kregen een maximaal inkomen van 3-doelen. Maar beetje bij beetje scoorde het bezoekende team van de uitersten doelpunten en kwam het spel vlak voor de pauze gelijkspel (13-13).

Bij de hervatting bleef het hetzelfde, met twee teams die goed aanvielen gezien de defensieve voorzieningen van hun rivalen. De bezoekers waren zeer succesvol in hun worpen vanaf de uiteinden, positie van waar ze meer dan de helft van al hun doelen kregen.

Aanvalsfouten in het thuisteam namen toe en hierdoor kon de Monover een maximaal inkomen van 4-doelen behalen. Hij moest peddelen en alles in één, dat was wat de Dianense-coach, David Salanova, zijn team vroeg na de dode tijd om het goede punt van zijn tegenstander te stoppen.

De laatste tien minuten van de wedstrijd waren de beste van Garbi Dénia, die de bal beter begon te circuleren en aanvalsfouten vermeed. Op deze manier en zonder 1 minuut voor de finale, met de gelijkmaker, had Pedro Gavilá, de Dianense-pivot, een strafschop. Tot dat moment had niemand gefaald, maar bij die gelegenheid nam het bezoekende doel een wonderbaarlijke voet die de bal afbuigde. In de volgende aanval voorkwam de goede verdediging van Dianense dat de Monover de kans kreeg om de wedstrijd te winnen.

Uiteindelijk staan ​​de tafels op het scorebord waardoor Garbi Dénia ongeslagen blijft en met 4-punten in het klassement voordat hij zijn volgende wedstrijd speelt, die op het spoor van het paviljoen Venancio Costa de Almoradi zal staan.