Garbi Dénia speelt de leiding in Altea na het winnen van de Ibi (24-23)

November 15 van 2019 - 13: 14

De volgende competitiedag op het Autonomous Championship brengt een wedstrijd met hoge spanning voor de belangen van de Garbi Dénia, aangezien het leiderschap van de Zuid-groep zal worden gespeeld in zijn verplaatsing naar het Garganes de Altea-paviljoen waar Villa Blanca Altea zal worden gemeten.

De twee teams komen naar deze confrontatie met 7-punten, dat wil zeggen dat ze 3-wedstrijden hebben gewonnen en één hebben gedeeld. De dianenses zullen het onder ogen zien met moraal door de wolken na hun schitterende overwinning in de Joan Fuster paviljoen tegen de Ibi Handbol, die ze versloegen door 24 naar 23.

Aan het begin van het spel probeerden de lokale bewoners met hun gebruikelijke verdediging diepgaand de circulatie van de bal in het aanvallende spel van de bezoekers te breken. Het werk van Emilio Landete als een meer geavanceerde speler was lovenswaardig. Club Handbol Ibi haastte zich niet, speelde oordeelkundig altijd op zoek naar de beste opties voor lancering. Met die verdediging zo open, vonden bezoekers gaten om door te dringen en dat hield ze in leven in het spel.

In de evenaar van het eerste deel was geen van beide teams superieur aan zijn rivaal. Bind aan 8, het was wat de marker aangaf. Een korte marker die niet aantoonde dat verdedigingen aanvallen overtroffen.

In het volgende kwartier spelen probeerden de jongens getraind door David Salonova hun aanvallende verbetering. Terwijl de Ibi zijn goede aanval handhaafde om de pauze te bereiken met een hoopvolle band met 15-doelen.

In de tweede helft ging het spel verder onder dezelfde parameters: stompe verdediging in het pand waarvoor de bezoekers wisten hoe de bal te verplaatsen. Hoewel de lokale aanval enigszins verbeterde ten opzichte van de eerste periode, diende het niet om de score te overbruggen.

De minuten waren ver gevorderd en met nog tien minuten besliste Dianenses voor twee doelpunten (22-20), maar de wedstrijd was niet dichtbij. Het Ibi-team dat Maria Cristina Aragón traint, verhoogde haar defensieve intensiteit door onder het scorebord te staan. Hij liet de lokale bevolking fouten maken en het gebrek aan diepte van de Dianense-bank werd opgemerkt, zijn spelers kwamen zeer redelijk tot de laatste minuten van het spel.

De ervaring was fundamenteel zodat het laatste rechte stuk in het pand met veel hoofd werd gespeeld. Hij haastte zich niet om aan te vallen en goed verdedigend werk en verdiende dit keer de overwinning met een kleine marge (24-23).