De Garbi Dénia houdt zijn ongeslagen door het winnen van de BM Maristas Alicante (26-30)

November 13 van 2018 - 06: 59

El Garbi Dénia is een goede start van het seizoen in de Autonomous 1, sterker nog, na vier dagen blijft hij de klassificatie leiden en ongeslagen.

Op de laatste dag bezochten de dianenses het gecompliceerde hof van de BM Maristas Alicante, waar ze door 26 wonnen voor 30. Een overwinning die zeer werd gevierd in de kostuums van Dianense, want het betekende een geweldige injectie van het moreel voor alle spelers.

Maximale gelijkheid

Tijdens het eerste halfuur spelen bleef de score erg gelijk. De twee teams sprongen op het parcours en wilden de overwinning behalen. In het Dianense-team onder leiding van David Salanova probeerde zijn diepe verdediging de circulatie van de bal te doorbreken en op de tegenaanval te gaan.

De lokale bevolking probeerde het spel dianenses te stoppen met veel verdedigingsintensiteit. De minuten gingen voorbij en in het laatste straatje van de eerste helft kwam de rode kaart uitworp van de lokale speler Romero om in volledige tegenaanval contact op te nemen met een Dianense-speler. De pauze werd bereikt met een gelijkspel naar 12.

De belangrijkste verdediging in de Dianense triomf

Het tweede deel begon met een afwisseling op het scorebord, waarbij het lokale team maximaal twee doelen nam.
Salanova bestelde enkele verdedigende aanpassingen die cruciaal waren om de frontlijnspelers van de Maristas Alicante te stoppen. Bij een aanval braken ze de rivaliserende verdediging af, met een goede verbinding tussen de eerste en tweede lijn, en natuurlijk het succes op het moment van de lancering.

De dianenses begonnen het spel in te sturen en beetje bij beetje verhoogden ze hun voorsprong in de score. Het maximale verschil was vier doelen, een voordeel dat ze tot het einde konden behouden. De clash eindigde met de 26-score voor 30.

De Garbi Dénia blijft het klassement leiden voor de volgende zaterdag in het gemeentelijk paviljoen van Dénia, op 18 uur op BM Benidorm.