Dénia Básquet won vier titels in de Federation Trophy

20 juni 2019 - 00: 01

De Federation Trophy-competitie voor de Dénia Basketball Het is productief sinds het vier kampioenstitels heeft behaald.

In de jeugdcategorie zegevierde het damesteam in de finale tegen EEMM El Verger met 68 - 39. Een duidelijke triomf voor de spelers van Carlos Vila, die zo een prachtig parcours op de beste manier afsloten door deze titel toe te voegen aan de pre-season Lliga Valenciana dankzij opmerkelijke betrokkenheid, discipline en degelijkheid in een jaar van zware concurrentie die ze perfect hebben weten te managen.

Het spel werd gehouden op afstanden van ongeveer tien punten, altijd gunstig voor de Dianenses. De verschillen werden gaandeweg groter, waardoor een mooie finale werd beslist die het seizoen perfect afrondt.

De Dianense Aitana Rodríguez Campos ontving de trofee voor de beste speler van de wedstrijd (MVP).

Man Alevín

De jonge jongens hebben de cd duidelijk verslagen Paidos Dénia met 38 tegen 73. De wedstrijd werd vanaf de derde periode definitief gedomineerd door het geel, dat met wat ups en downs was gegaan, maar altijd met voldoende voordeel op het scorebord.

Zodra de neerslag werd vermeden en ze goede overgangen bereikten die de krachten van de schooljongens verzwakten, slaagden de jongens van Dénia Básquet erin om met meer gemak en collectiviteit te spelen.

De prijs voor man van de wedstrijd ging naar Antanas Raugala, van CD Paidos.

Vrouwelijke Cadet

Dénia Básquet kon genieten van een finale waarin zijn twee vertegenwoordigers in de competitie streden om de eerste plaats nadat ze hun rivalen in de halve finale hadden verslagen. De overwinning was voor de generatie van 2004 op die van 2003, met 48 tegen 54.

Het team van 2004 bleef spelen in de stijgende lijn waarmee ze het parcours afrondden en versloeg uiteindelijk hun klasgenoten, een jaar ouder, ondanks een geweldige reactie van hen in de laatste twee periodes die de score samendrukte maar niet kon uitmonden in een erg goed -beheerd einde van het spel door de kleintjes.

De prijs voor de beste speelster van de wedstrijd ging naar de speelster van het winnende team, Claudia Giner Durá.

Junior Vrouw

In de categorie junioren versloegen de Dianenses V-74 Villena met 67 tegen 56. Het team van de Marina Alta Hij kwam niet met de nodige effectiviteit in het spel en ondanks het feit dat hij de meeste van de eerste twee periodes domineerde, kwam hij nooit weg van zijn rivaal die op zijn beste niveau speelde in de wedstrijd.

Na de pauze versterkte het team de verdediging en begonnen er snelle tegenaanvallen te komen, waarmee een zwaarbevochten overwinning werd bestendigd tegen een goede tegenstander die nooit opgaf.

Een geweldige manier om een ​​moeilijk jaar voor de spelers van het team af te sluiten, door een titel mee naar huis te nemen die het doorzettingsvermogen in het werk en het vermogen om te vechten vertegenwoordigt van een groep met vele jaren basketbal die, ondanks de moeilijkheden, een hoog spelniveau heeft bereikt met geweldige bijdrage van al zijn componenten.

De prijs voor beste speelster van de wedstrijd ging naar Carla Rivas Gallego, die haar laatste wedstrijd in de jeugdcategorieën speelde en daarmee een welverdiende erkenning kreeg voor haar uitstekende sportcarrière.

Zuigeling Vrouw

De enige nederlaag in de finale was voor de infantielen, die verloren van de gemeenteraad van Benissa met 53-55. De Beniseras namen het initiatief in de eerste helft en bereikten de rust met een voorsprong van vier punten.

De dianenses hadden geen geluksdag in het offensieve aspect en de lading persoonlijke fouten hielp ook niet om evenwicht in het spel te bereiken met de passage van de kwartfinales tegen een Benissa die steeds meer geloofde in hun kansen op de overwinning en speelde een super spel.

Ondanks alles hadden de meiden van Xavi Díaz met nog iets meer dan twee minuten te gaan een voorsprong van vijf punten. Een driepunter van de laatste MVP van de wedstrijd, Laura Ausina, zette hen in de laatste minuut van de wedstrijd op voorsprong en bezorgde uiteindelijk de overwinning aan die van Benissa in een zeer gelijkmatige en intense botsing.