DBC SUMA blijft aan de poort van de play-offs voor promotie naar de EBA League

05 maart 2024 - 09: 47

In een spannende wedstrijd in de categorie Senior Heren 1e Nationaal won CA Montemar van de Dianenses van DBC Suma met een eindscore van 75-62. Deze confrontatie was van cruciaal belang in de race om een ​​plek in de play-offs voor promotie naar de EBA League veilig te stellen.

Degenen onder leiding van Eduardo Clavero wisten dat de reis naar Alicante een cruciale uitdaging vormde, waarbij hun rivaal nauwelijks gescheiden werd door een nederlaag in het klassement en met de herinnering aan een nipte nederlaag in de eerste wedstrijd van het seizoen.

De wedstrijd werd gekenmerkt door constante gelijkheid in alle facetten van het spel, waarbij elke periode werd beslist door minimale details. Lokale ervaring en een indrukwekkende prestatie vanaf de driepuntslijn, met elf triples gedurende de wedstrijd, bezorgden CA Montemar echter een cruciaal voordeel.

Ondanks de pogingen van DBC Suma om in de strijd te blijven, vooral in de laatste minuten van de wedstrijd, zorgde een gebrek aan succes op beslissende momenten ervoor dat de gastheren hun voorsprong konden behouden en de overwinning konden pakken.

Met dit resultaat zet CA Montemar een belangrijke stap in zijn zoektocht om toegang te krijgen tot de play-offs voor promotie, waarbij het zijn positie in de kwalificatietafel consolideert en een directe rivaal achter zich laat.

De autonome seniorenvrouwen stonden tegenover Cabo Mar

Het Senior Damesteam van de Dénia Basquet Club slaagde er in hun confrontatie niet in om CBF Cabo Mar te verslaan en liet een eindscore van 52-41 achter in het voordeel van de laatste. Vanaf het begin van de wedstrijd stonden de spelers onder leiding van Juan Luis Pérez Zij probeerden het initiatief te nemen op het scorebord, maar werden al snel ingehaald door de gastheren, die aan het einde van het eerste kwart met vijf punten voorsprong (15-10) op voorsprong kwamen.

Gedurende het tweede kwart vertrouwde het team op zijn verdediging om zijn rivaal in bedwang te houden en slaagde erin de puntenproductie terug te dringen, hoewel dit niet genoeg was om tijdens de rust de leiding op het scorebord te bereiken (23-21).

Na de herstart van de wedstrijd kwam het sleutelmoment toen de lokale bevolking de leiding nam, profiteerde van de twijfels van DBC en een beslissende voorsprong boekte aan het einde van het derde kwart (43-31). Ondanks de inspanningen van de Dianenses om terrein te heroveren in de afgelopen periode, wisten de gastheren hun voorsprong te verdedigen en de overwinning veilig te stellen, in een wedstrijd die werd gekenmerkt door een gebrek aan aanvallend succes.

Met dit resultaat stapt de Seniorenvrouw weg uit de groep teams die strijden om de vierde plaats in het klassement, een positie die toegang geeft tot de play-offs voor promotie naar 1e Nationaal. De komende dagen, waarin ze het opnemen tegen CBI Elche en naar Aldaia reizen, zullen van cruciaal belang zijn om de mogelijkheid van een historische classificatie levend te houden om voor promotie te vechten bij hun terugkeer naar de regionale categorie.

De Male Preferred Senior tegen CB Genovés

CB Genovés, de onbetwiste leider van het klassement, behaalde een klinkende overwinning in het paviljoen van Joan Fuster en versloeg de DBC Senior Preferred Male, die tot het laatste moment probeerde te concurreren. Ondanks de inspanningen van het Dianense-team om aan de eisen van het spel te voldoen, behield het team van Carlos Vila de hele wedstrijd een superieur tempo, waardoor er weinig ruimte was voor verrassingen.

Vanaf het begin legden de Valencianen hun dominantie op het veld op en namen bij rust de voorsprong op naar tweeëntwintig punten. Hoewel Dénia in het tweede kwart flitsen van goed spel liet zien, was het niet genoeg om de traagheid van CB Genovés, die aan beide kanten van het veld een hectisch en effectief tempo aanhield, te stoppen.

Het succes vanaf de perimeter van de leiders van de classificatie frustreerde de pogingen van DBC om hen tegen te houden met defensieve tactische varianten. Het uiteindelijke resultaat was de consolidatie van de overwinning van CB Genovés, waardoor het team van Dénia de taak krijgt om te vechten om in de categorie te blijven in de resterende zeven competitiewedstrijden.

Met deze overwinning blijft CB Genovés zijn positie aan de top van de tafel consolideren Dénia Basketball Het wordt gedwongen om scheef te kijken naar de teams die eraan voorafgaan in het klassement, op zoek naar zijn duurzaamheid in de categorie.