De DBC SUMA 1º Nacional verloor van Altea en speelt de permanentiefase

21 maart 2022 - 13: 37

Denia Basketball SUMA Senior Reu 1e Nationaal kon afgelopen vrijdag de zege niet behalen in zijn trip naar Altea (82-64). Met een verschil van 18 punten op het scorebord en nog maar een week te gaan voor het einde van de eerste fase, verloren ze de kans om in de promotiefase naar de EBA League te spelen.

Het team begon niet zo goed als de wedstrijd vereiste, en de eerste voordelen gingen naar de gastheren. De verschillen waren niet groot en hoewel het erop leek dat we de achterstand konden inhalen, kwamen we uit op de break tien punten hieronder.

Amper drie minuten na de herstart keerden de mannen van Bernardo Sanz het resultaat om en zetten ze een punt voorsprong op het scorebord. Het zou echter het keerpunt van de vergadering zijn.

Altea kende het belang van het resultaat om hun klassement voor de promotiefase veilig te stellen, en hun reactie was meedogenloos en onderschreef ons met een 20-0-run die het resultaat besliste toen er nog een kwartier te spelen was.

Hoewel de ploeg tot het einde probeerde, gaf de thuisploeg hen geen kans om terug te komen en pakte een waardevolle overwinning die hen de derde plaats in de groep opleverde. Markeer het debuut in de categorie van Manu González, favoriete senior speler, die een uitstekende prestatie had.

tegen Ontinyent

Zondag ontving het DBC SUMA Senior Men's 1st National team Ontinyent in Joan Fuster, de co-leider van het klassement tegen wie ze geen nieuwe overwinning konden behalen (51-77).

Het doel van het team van Bernardo Sanz was om een ​​overwinning te behalen die hen dichter bij de vijfde plaats in het eindklassement zou brengen, een positie die drie punten oplevert om aan de permanentiefase te beginnen.

De bezoekers waren aan het begin van de wedstrijd veel superieur en droegen bij aan hun accuratesse en fysieke superioriteit door onze lage offensieve percentages en gebrek aan concentratie in de verdediging, wat ons vertrouwen alleen maar verminderde.

Dat maakte het nog moeilijker tegen zo'n solide rivaal, die aan het einde van de eerste periode vijftien punten voorsprong moest hebben.

De reactie kwam in de tweede periode. De rotatie van spelers op het veld op bevel van Bernardo Sanz gaf het team een ​​nieuwe boost, dat in een paar minuten zes punten achter zijn rivaal stond.

Maar Ontinyent wist zich opnieuw te organiseren en strafte ons vanaf de perimeter en in de rebound, en herstelde opnieuw terrein toen hij de pauze bereikte, die hij bereikte met een voorsprong van veertien punten.

Onze jongens bleven het de hele tweede helft proberen, maar ze konden geen continuïteit vinden op een slechte offensieve dag.

Vele malen te veel versnelde, we zorgden voor een onbalans in de rebound en de defensieve balans die ons niet ten goede kwam. Het verlies van geduld met de arbitrage maakte het uiteindelijk gemakkelijker voor onze rivalen om hun voordeel te consolideren en zelfs te vergroten tot het einde van de wedstrijd.

De ploeg sluit deze week haar deelname aan de eerste fase van de competitie af met een dubbele confrontatie. Op vrijdag ontvangt hij ADESAVI in Joan Fuster in een wedstrijd die op de dag werd uitgesteld, en op zaterdag reist hij op de laatste dag af naar het Enguera-paviljoen. Een overwinning zou de vijfde plaats in de groep garanderen, en dat is nu het doel dat onze jonge spelers nastreven.

Senior Man Preferred

De Preferred Senior Male brak een verliesreeks van vijf wedstrijden tegen Alberic door een belangrijke overwinning te behalen (65-58), die ons aanmoedigt en onze batterijen oplaadt om het laatste stuk van de competitie aan te gaan.

De stormachtige start van het eerste kwart, waarin we zeventien punten hoger eindigden, gaf ons, naast veel vertrouwen, voldoende voorsprong om de rest van de wedstrijd vol te kunnen houden.

Alberic kwam in de wedstrijd in de tweede en derde periode en maakte duidelijk dat ze niet snel zouden opgeven, wetende hoe belangrijk de wedstrijd was met het oog op permanentie.

In de afgelopen periode wisten we hun constante benaderingen in te dammen, mede mogelijk gemaakt door onze omzetten. Het team putte echter uit ervaring en wist perfect te concurreren, en toonde zich in de laatste minuten zeer solide om een ​​lankmoedige overwinning te behalen die ons vierkant in de strijd voor duurzaamheid in de categorie plaatst.

Junior vrouwelijke voorkeur

Het Preferred Junior Women's team ging afgelopen maandag 14 maart met slechts zeven spelers naar het UBF Torrent-veld vanwege talrijke blessures, om een ​​zeer zware wedstrijd te spelen tegen een rivaal die vanaf minuut één zeer sterk verdedigde, tegen degene die ondanks alles werd verkocht zeer dure nederlaag (65-53).

Zijn krachtige start van de wedstrijd overtrof ons volledig en bereikte de Juan Luis Pérez en Soufyane Sadoki de verleiding om op te geven en vroeg op te geven.

Maar we waren geduldig en nadat we ze in het tweede kwartaal hadden onder controle, wisten we hoe we moesten wachten op ons moment dat na de pauze zou komen.

We begonnen zonder zenuwen aan het tweede deel en toen kon je het spel echt zien. We evenaarden de intensiteit van onze rivalen en slaagden erin om ze in het derde kwartaal met een punt te verslaan, waardoor we de rest van de wedstrijd voorgingen, wat geweldig was.

Door hard te verdedigen, de rebounds te domineren en snelle breaks te rapen, lieten we onze rivalen weten dat ze geen gemakkelijke overwinning zouden behalen door de laatste periode met tien punten te winnen. Cadettenspeler Manal Douah debuteerde bij het team met een opmerkelijke prestatie.

Vrouwelijke Cadet

De meisjes van het DBC 06 Women's Cadet-team voerden hun ongemakkelijke inzet uit in Alicante, waar ze Montemar San Blas versloegen met een goede wedstrijd (40-56), versterkt door vier kinderspeelsters.

De wedstrijd werd gekenmerkt door de ongelegen datum die was vastgesteld voor het geschil, omdat het het enige team in de hele school was dat gedwongen was midden in de Fallas-week te spelen.

Met afwezigheden en weinig training in de afgelopen tien dagen, begonnen we de wedstrijd een beetje onzeker in de verdediging en met een gebrek aan vloeiendheid in de aanval.

We kwamen echter in de dynamiek en slaagden erin afstand te nemen van onze rivalen, door een marge van vijftien punten te openen bij de pauze, die we vervolgens konden verdedigen in een zeer krappe tweede helft, die veel onderbrekingen kende.

Dank aan de inspanningen van alle families om aanwezig te zijn op deze meeting waaruit we sterker naar voren zijn gekomen in de groep, en met ons vizier gericht op de eliminatierondes voor de titel van de 1e Zonale categorie.