DBC Senior Femenino verslaat CB Colegio Alemán in twee zwaarbevochten ronde-van-XNUMX wedstrijden

April 24 van 2023 - 11: 49

Het DBC Senior Damesteam schitterde afgelopen weekend in twee mooie wedstrijden tegen CB Colegio Alemán en won beide wedstrijden, zij het met een vrij kort verschil.

Eerste etappewedstrijd tegen CB Colegio Alemán

De eerste wedstrijd werd gespeeld in Valencia, in de knock-outfase van de achtste finales in het rivaliserende stadion met een eindresultaat van 31-36. De wedstrijd begon op het buitenterrein waar CB Colegio Alemán gewoonlijk hun thuiswedstrijden speelt. Hun waren de eerste voordelen dankzij een zeer gesloten gebied dat hen controle gaf over het spelritme van het spel.

Op het einde van de eerste periode (10-07) begon het te regenen, wat de plaatselijke club, in toepassing van de reglementen, dwong een alternatieve overdekte baan aan te bieden om het dispuut van de wedstrijd te garanderen.

De wedstrijd werd om 19 uur hervat in het Benicalap-paviljoen. Het tweede kwart had niets te maken met wat er op het universiteitsveld was gezien. Van het ontspannen basketbal van die tijd ging hij naar een hectisch basketbal met constante balbezitwisselingen en tegenaanvalmogelijkheden.

Door het gebrek aan succes van beide teams was de ruststand echter erg laag (20-19). Niet veel dingen veranderden nadat de wedstrijd was hervat. De verdediging overtrof de aanvallen aan beide kanten van het veld. Scoren werd steeds ingewikkelder, dus elk behaald punt was meer dan ooit van het grootste belang.

Degenen uit Dénia waren meer gefocust dan hun rivalen in de laatste tien minuten van de wedstrijd en kwamen Dianense binnen met een puntvoordeel. Een run van 6-10 leverde hen uiteindelijk een zeer zwaarbevochten overwinning op met een marge van vijf punten die ze de volgende dag zouden moeten behalen in de tweede etappe, gepland in het Joan Fuster-paviljoen.

Retourwedstrijd tegen CB Colegio Alemán

Zo speelden DBC Senior Femenino en CB Colegio Alemán op zondag de tweede etappe van de achtste finales van het Preferred Championship (57-55) en boden een gelijkwaardige wedstrijd en vol emoties aan een paviljoen dat gevuld was om het team te ondersteunen.

Het eerste kwart volgde hetzelfde script als de heenwedstrijd: twee ijzersterke verdedigingen probeerden de rivaliserende aanvallen te minimaliseren, waardoor de stand gelijk werd (16-15).

Het beste basketbal van het hele weekend voor degenen uit Dénia zou binnen tien minuten arriveren. Zonder de defensieve intensiteit een millimeter te verlagen, kwam het succes van de triple die ze tot dan toe hadden gemist.

Vier opeenvolgende treffers zorgden voor twijfel in de verdediging van de Valencianen en daar zagen ze kans om een ​​gaatje op het scorebord te slaan en met een voorsprong van vijftien punten (37-22) de rust te bereiken.

Aan het begin van de derde periode zou het beter gaan, aangezien de vier punten die ze bij de start scoorden hen het grootste voordeel opleverden dat ze genoten in de gelijke stand.

De spelers van Colegio Alemán waren echter niet bereid op te geven en vanaf 0-6 in slechts één minuut begonnen ze aan een comeback die hen ertoe bracht weer in de wedstrijd te komen en de vierde plaats met slechts vijf punten achterstand (45-40) afsloot.

De aanval van DBC Senior Femenino leverde geen punten op, ondanks het feit dat het goede kansen bood, zowel statisch als lopend, en de rivalen profiteerden hiervan door het resultaat om te draaien met nog vier minuten te spelen.

Toen alles zich tegen hen leek te keren, reageerden ze door heel intelligent te spelen en punten toe te voegen op sleutelmomenten wanneer de balans de ene of de andere kant op dreigde te slaan.

Zo gingen ze de laatste minuut van de wedstrijd in met een voorsprong van acht punten die definitief leek. Maar wederom toonden de schooljongens hun karakter en met een driehonkslag en ball steals comprimeerden ze het resultaat totdat het in het uiteindelijke verschil van twee punten bleef waarmee ze uiteindelijk werden verslagen.

De volgende rivaal van de DBC Senior Femenino in de kwartfinales is CB Eliseo Vidal, een ander team uit de stad Valencia, dat L'Alcora in deze ronde heeft verslagen. Het wedstrijdformat gaat in hetzelfde weekend heen en weer, waarbij de meiden genieten Juan Luis Pérez opnieuw van de gunstige veldfactor door een betere initiële classificatie te hebben dan zij.

Daarom zullen ze zaterdag hun stadion bezoeken en zondag om 12 uur de terugwedstrijd spelen in Joan Fuster, waar ze opnieuw hopen op de steun van onze grote fans.