De Women's Senior DBC gaat niet door naar de halve finales tegen CDSC Godella

Mei 09 van 2022 - 11: 14

De DBC Senior Women werden afgelopen weekend geconfronteerd met een moeilijke uitschakeling van de kwartfinales van het Preferentiële Kampioenschap, door twee wedstrijden op rij te spelen. Bij deze gelegenheid tegen die van Godella, die gedurende het hele parcours slechts één nederlaag had betreurd. De afsluiting van beide bijeenkomsten eindigde in Dénia aan de poorten van de halve finales.

De eerste wedstrijd werd gespeeld in het Godella-paviljoen en de lokale ploeg viel met een verschil van negen punten in hun voordeel (55-46). Deze waren beslissend bij het bepalen wie door zou gaan naar de volgende gelijkspel.

Heilig Hart de Godella stond altijd voor op het scorebord, maar kwam nooit duidelijk te domineren dankzij het goede werk dat gedurende de veertig minuten door de meisjes van Juan Luis Pérez.

Het derde kwart was beslissend voor de beslissing van de wedstrijd, want de rivalen profiteerden van het lage percentage van Dianense uit de vrije worp om een ​​klein verschil van zeven punten te openen, dat ze later niet meer konden terugdraaien.

Ondanks hun pogingen om het inkomen uit te breiden en de volgende dag comfortabeler naar Dénia te reizen, wist de DBC echter hoe ze compromissen moesten sluiten en de afstanden moesten behouden die uiteindelijk in die negen punten bleven.

Tweede bijeenkomst van de Women's Senior in Dénia

De volgende dag ontving het Senior Women's team het bezoek van CDSC Godella in Joan Fuster met een goed humeur en de steun van de fans.

Na een levendige en zeer gelijkopgaande wedstrijd en met de overwinning verzekerd voor Dénia (60-56), resulteerden de laatste minuten in absolute intensiteit en onzekerheid om te bepalen welk team door zou gaan naar de ronde.

Met de mannen van Juan Luis Pérez altijd voor op het scorebord, maakten de mannen van Godella na een schitterende start van de wedstrijd gebruik van elke onoplettendheid om de uitkijk op het scorebord te houden zonder ze een pauze te geven.

Met nog twee minuten te gaan bereikte de DBC het hoogste gunstige inkomen in de wedstrijd door de rivalen met dertien punten te verslaan.

Sacred Heart sloot vervolgens de verdediging en zorgde voor de defensieve rebound, waardoor de offensieve productie van Dianense werd beperkt. Ze raakten die sleutelmomenten ook twee keer vanaf de driepuntslijn, waardoor het voordeel op zeven punten bleef met nog maar een paar seconden te spelen.

Na een time-out slaagde het Dénia-team erin een vrijgegeven triple te lanceren die letterlijk uit de ring ging, waardoor de wedstrijd moest worden gestopt met persoonlijke fouten waarvan de meisjes van CDSC Godella profiteerden om hun pass naar de halve finales van het preferentiële kampioenschap te bezegelen .

Senioren Heren 1e Nationaal

De 1e Nationaal Heren Senioren stond de zege alleen af ​​in zijn verplaatsing naar Onil (76-74). De mannen van Bernardo Sanz reisden om de wedstrijd te spelen met als doel een overwinning te behalen die hen wiskundig gezien de laatste voorsprong in de groep zou geven in deze permanente fase.

De lokale bevolking van hun kant moest winnen en bovendien moest Xátiva Benifaió op de voorlaatste dag verslaan om hun permanentie in de categorie te garanderen, en zo een laatste wedstrijd te vermijden die pijnlijk zou kunnen zijn omdat ze naar de rechtbank van laatstgenoemde moesten gaan om sluit de wedstrijd seizoen.

Net als in de eerste etappe richtten de lokale bevolking een zonale verdediging op die degenen uit Dénia heel goed wisten aan te vallen. De lage consistentie leidde echter tot een moment van verbroken verbinding in de verdediging, waardoor Onil in het spel kon zijn.

In het laatste kwartaal lieten de lokale bevolking het belang van het resultaat direct weten en behaalden een inkomen dat tien punten in hun voordeel bereikte. Bij het uitblijven van iets meer dan een minuut wisten de Dianenses de wedstrijd weer gelijk te trekken.

Met twee punten achterstand met nog maar een paar seconden te gaan, konden ze met twee vrije worpen de extra tijd forceren waar het Dénia-team niet van profiteerde, waardoor Onil de overwinning behaalde.

Het is vermeldenswaard het debuut in de categorie van David Serra Botella, een 22-jarige speler van het Preferred-team, die het verlies als gevolg van een blessure goedmaakte van Jordi Ruíz, die zich voor deze wedstrijd bij Vicent Puigcerver en Joan Roselló voegde .

David, die een voorbeeld is voor de hele Club vanwege zijn constante inzet en enorme passie voor deze sport, scoorde tijdens de wedstrijd zijn eerste twee punten bij het seniorenelftal, die door zijn teamgenoten met veel plezier werden gevierd en die zeker voor hem zullen zijn een onuitwisbare herinnering voor altijd.