CFS Mar Dénia sluit de eerste fase van de competitie af met een nederlaag voor het publiek

15 maart 2021 - 09: 57

Omdat CFS Mar Dénia het belang van de drie op het spel staande punten kende, aangezien ze twee directe rivalen zijn voor duurzaamheid en de laatste dag van de eerste fase zijn, ontving CFS Mar Dénia Salou FS met de steun op de tribunes van honderd fans, in overeenstemming met de 30% capaciteitsregels, ze bleven hen aanmoedigen.

Vanaf het openingsfluitje zetten beide teams een sterk ritme neer op zoek naar de overwinning en lieten de eerste kansen niet lang op zich wachten. Het Dianense-team probeerde controle over de bal te krijgen, maar de voortdurende onnauwkeurigheden dwongen meer fysieke slijtage in snelle counters en ronden naar de verdediging dan controle over de bal. Zonder een duidelijke dominator in de wedstrijd werd de rust bereikt met als resultaat 0-0.

De tweede helft begon hetzelfde, met te veel omzetten die beetje bij beetje het vertrouwen van de Dianenses-spelers ondermijnden, wat een niet erg bemoedigende nervositeit veroorzaakte. In de 24e minuut, na balverlies in de aanval, zette Salou een snelle counter op gang en maakte de 0-1. Bij de volgende actie werd een nieuwe mislukte pass onderschept door een tegenstander en van buitenaf scoorde hij de 0-2.

De wedstrijd was ingewikkeld en hoewel Curro een minuut later de 1-2 maakte nadat hij de bal over de doelman had gehesen, waren de spelers van Javi Arnau ze waren niet klaar met settelen op de baan en werden beladen met overtredingen. In de 27e minuut stuurde het scheidsrechterteam Edu Romany uit na twee opeenvolgende fouten, beide met gele kaarten, waardoor de lokale bevolking twee minuten in het nadeel bleef. Twee minuten dat ze, opgesloten in hun gebied, een schone lei wisten te houden.

De wedstrijd liep totaal uit de hand en er kon van alles gebeuren, vooral toen in minuut 31, na een fout op de rand van het bezoekersgebied, Juanjo scoorde en de stand op het scorebord 2-2 bracht. Acht minuten restten en de stand was gelijk. Beide teams hadden hun opties, maar het Dianense-team met de plak van de vijf fouten werd gedwongen de druk in de verdediging te verminderen, en als gevolg hiervan in de 35e minuut na een pauze op de vleugel was het 2-3.

Mar Dénia nam risico's en zette de keeper op het veld, maar deze keer, en hoewel hij goede kansen genoot, slaagde hij er niet in te scoren en eindigde de wedstrijd met het eindresultaat van 2-3.

Nu, als de eerste fase is afgelopen en met een competitie-onderbreking van een week, is het tijd om de volgende wedstrijden tegen de zes teams in groep 3A voor te bereiden en te vechten voor een niet gemakkelijke permanentie, aangezien van de 12 teams die daar vechten zullen zeven zijn die de categorie verliezen.