CFS Mar Dénia ontvangt een geweldige overwinning van de leider van het klassement, UD Ibiza Gasifred

01 juni 2021 - 10: 57

De meerdere slachtoffers van de CFS Mar Dénia, die gedwongen werd drie spelers uit de jeugdcategorie op te stellen om de oproep te voltooien, samen met de geweldige ploeg van de leider van de classificatie, een semi-professionele UD Ibiza, veroorzaakten afgelopen zaterdag een duidelijke nederlaag.

De bezoekende ploeg wilde in het begin geen verrassingen en legde een sterk ritme op met een felle druk over het hele veld die het moeilijk maakten voor de lokale bevolking om de bal eruit te krijgen en fouten veroorzaakten. Sterker nog, een bezorgfout op minuut 3 betekende 0-1.

Na de bezoekende treffer wist de Dianense ploeg zich beetje bij beetje op het veld te vestigen en zo kwamen de eerste scoringskansen, maar de veel actievere Ibizan ploeg gooide met groot gevaar snelle counters en zo in de 9e minuut de 0-2 . Het team van Balearen verstikte de baluitgang in het Dianense-gebied en na een nieuwe nederlaag kwam in de 0e minuut de 3-12 en een minuut later de 0-4.

Er waren nog 7 minuten voor rust en de wedstrijd leek gedoemd te zijn. Beetje bij beetje kwam Mar Dénia weer in het spel en in de 16e minuut na een goed spel van Juanjo scoorde hij 1-4. Doelpunt snel beantwoord want een minuut later kwam de 1-5, maar het doorzettingsvermogen van het pand had zijn vruchten afgeworpen en in de laatste minuut, in een collectief spel, scoorde Julián de 2-5 waarmee de rust werd bereikt.

De start van de tweede helft was rampzalig en het team van Ibiza scoorde 3 goals in twee minuten en bracht de stand op 2-8. Beetje bij beetje herbouwde Mar Dénia zichzelf en begon te genieten van langere balbezit en het genereren van nieuwe scoringskansen. Het Dianense-team, verre van hun armen te laten zakken, bleef vechten en het bezoekende team, ondanks het resultaat, bleef zichzelf grondig en soms wat sterker dan normaal gebruiken met de goedkeuring van het scheidsrechterskoppel, dat integendeel in minuut 29 liet zien een direct rood voor David García na een overtreding op het middenveld. Twee minuten in minderheid die ze met grote eer wisten te verdedigen.

In de 35e minuut, na een harde overtreding van de bezoekende doelman op Isaac die verrassend alleen met een gele kaart werd bestraft, en gezien het feit dat ze 5 verzamelde fouten hadden, wees het scheidsrechterspaar op een dubbele penalty die Omar omzet in 3-9. In de laatste minuut van de wedstrijd was het 3-10 waarmee het einde van de wedstrijd werd bereikt.

Een omvangrijke nederlaag voor een CFS Mar Dénia die dit seizoen erg lang maakt met veel slachtoffers en gezien de huidige situatie, die niettemin werd getroost met het geweldige spel dat werd gespeeld door de drie junior-debutanten in de categorie, heeft een voorbeeld van dat dianense futsal een zeer goede basis.

De volgende dag reist CFS Mar Dénia af naar de stad Arenys de Munt (Barcelona), waar op zaterdag 05/06/2021 om 18.15 uur het lokale team zal worden gemeten.