De CFS Mar Dénia stond tegenover de Orchies Pevele (2-4)

Augustus 23 van 2019 - 10: 01

In de eerste wedstrijd van het voorseizoen demonstreerde CFS Mar Dénia aan zijn fans, die opnieuw het gemeentelijke paviljoen van Dénia vulden, dat het een team heeft om te vechten voor het maximum in groep III. De test tegen het Franse team van de hoogste categorie, Orchies Pevele, was zeer positief voor de Dianenses ondanks een 2-4 nederlaag.

Bij de start maakten de Fransen duidelijk dat ze niet naar Dénia kwamen om toerisme te doen, waarbij ze de clash opvatten alsof het een Europese finale was. Het begon met een hoge intensiteit op elke bal, waarbij de spelers tot het maximum gingen en dit bemoeilijkte de taak van de scheidsrechter. De bezoekers namen beetje bij beetje met hoge druk balbezit, tegen een tegenstander die met gevaar moeite de overkant kon bereiken.

Het resultaat van deze controle over het spel waren de Franse goals, de eerste van Jose. Na het tegendoelpunt deinzen de Dianenses niet terug en bleven oog in oog met hun tegenstander spelen. De intensiteit van de wedstrijd was zodanig dat de scheidsrechters, na verschillende waarschuwingen, de Portugese coach Orlando Duarte uit Orchies Pevele moesten zetten.

Minuten later viel het tweede Franse doelpunt, dit keer was het Gonzalo die de lokale doelman, Sergio, verraste met een strategisch spel. De reactie van Dianense liet niet op zich wachten en na de aanvankelijke zenuwen begonnen zijn spelers los te laten. Bij een mooie actie van de lokale bevolking bereikte de bal Miguel die, voordat de Franse doelman vertrok, hem deed alsof en de bal vervolgens achter in het doel van de bezoeker schoot.

Na dit doelpunt en gesteund door hun publiek, groeiden de Dianenses in hun spel. Ze zetten meer druk op hun rivaal en kwamen uit in snelle counters die de reflexen van de Franse doelman op de proef stelden. In het slotstuk van de eerste helft maakte Jose er 1-3 van en met deze score bereikten ze de rust.

De tweede helft had een lager tempo, omdat de fysieke inspanning van de eerste ervoor zorgde dat de spelers het rustiger aan deden. CFS Mar Dénia wist al snel de verschillen te dichten met een ander geweldig doelpunt van Miguel, die bij zijn debuut een van de meest opvallende spelers was.

Dit doelpunt deed de Fransen pijn die de wedstrijd verlieten voor de lokale push. De mannen van Jordi Durán speelden met meer diepgang en kregen meerdere kansen op een gelijkspel. Maar de tegenaanvallen van de bezoekers zorgden ervoor dat de lokale doelman, Roque, hard moest werken om te voorkomen dat de score brak.

In een van die nadelen kwam het 2-4-werk van de ervaren spil Leitao, die een reeks rebounds oploste met een nauwkeurig schot. Er was nog een lange tijd te gaan om het einde te bereiken en de Fransen voegden hun vijfde fout toe. Zijn coach beval vanaf de tribune zijn mannen om geen fouten te maken en zich met een hulpverdediging te positioneren om penetratie door de lokale bevolking te voorkomen.

Aan het einde van de wedstrijd werd het bereikt met die 2 tegen 4 en met goede gevoelens bij de fans met wat hun spelers hadden gedaan. Ze namen het op tegen een team dat zal strijden om de landstitel in de hoogste categorie van het Franse zaalvoetbal.

De Dianenses spelen deze zaterdag hun tweede wedstrijd van het voorseizoen en het zal om 19:XNUMX uur tegen het El Pozo B-team zijn, in het Joaquín Lopez de Archena-paviljoen.