CFS Mar Dénia realiseerde zijn overwinning tegen Sabadell in de eerste helft (5-1)

22 september 2019 - 15: 15

De eerste overwinning voor CFS Mar Dénia kwam op de tweede dag van de Groep III competitie van Tweede Divisie B futsal. De dianenses werden opgelegd aan Escoles Pías de Sabadell door 5 aan 1 in de botsing gespeeld in het Joan Fuster-paviljoen.

Het team dat Jordi Durán dirigeert, heeft zijn overwinning gesmeed in de eerste helft, waar hij 15 minuten van een hoog niveau speelde met als prijs het behalen van drie doelpunten. De eerste van hen kwam het werk van Omar die het bezoekende doel met een bepaald schot versloeg. Vóór dit doel had Curro het doel heel dichtbij, maar zijn schot werd afgebogen naast de paal.

Na het eerste doelpunt te hebben gescoord, genoten de Dianenses van hun beste minuten spelen. Hij liet Sabadell niet uit zijn eigen veld en, in een steel, versloeg Luis Llinares het Catalaanse doel. Daarna gebeurde er weinig anders, soms dat de lokale bevolking niet tot stand kwam.

Met het verstrijken van de minuten werden de bezoekers steeds dieper en toen ontstond het figuur van het jonge lokale doel, Sergi, die twee goede handen kreeg na twee vergiftigde schoten van de Catalanen.

Maar het was de lokale bevolking die erin slaagde de score uit te breiden nadat Miguel een goed aanvalsspel had beëindigd. In het laatste stuk van de eerste helft had Sabadell een duidelijke kans om te scoren, maar de bal crashte in het hout van het Sergi-doel. Voor de pauze, in een ongelukkig spel, scoorde Omar in zijn eigen doelpunt, dus bereikte hij het midden van het spel met de score van 3 tot 1 voor de lokale bevolking.

In de tweede helft kwamen de Dianenses naar buiten en controleerden de tijd en het scorebord tegen een tegenstander die besloot een stap vooruit te zetten. De Catalanen verhoogden hun druklijn en dit veroorzaakte veel problemen toen het met de bal uitkwam.

De spelers van Sabadell zetten een groter punt van intensiteit in hun spel en merkwaardig genoeg vielen de fouten aan de zijkant van het terrein. Sergi bleef een les van goede stops onderwijzen in het licht van de wanhoop van de bezoekende bezoekers.

Omdat er nog 8 minuten te gaan waren, pleegden de lokale bewoners hun vijfde fout en dit bemoeilijkte de verdediging van een team dat naar boven ging om de score te verlagen. Twee minuten later nam de coach van Sabadell de beslissing om de doelman van de speler te plaatsen. Na enkele eerste aanvallen in superioriteit van de bezoekers, goed verdedigd door de lokale bevolking, slaagde Ferrán erin om de 4 naar 1 te markeren.

Dit gaf beide gemoedsrust aan de bank geleid door Jordi Durán en het publiek. Fans explodeerden van vreugde met de komst van het vijfde doelpunt van Miguel in de 39-minuut van het duel. Aan het einde van de ontmoeting werd de 5-marker bereikt op 1, waarmee de Dianenses hun eerste drie punten van het seizoen behaalden.

Het personeel en management vierden met een diner het succes van deze bijeenkomst. Dat wil zeggen dat het publiek goed reageerde op de verandering van locatie van de Mar Dénia-wedstrijden van CFS en bijna de tribunes van het Joan Fuster-paviljoen vulde.