CFS Mar Dénia begon zijn competitieloopbaan te verliezen in Pallejà (6-4)

15 september 2019 - 13: 40

Na een rustige reis, ver van de regen die de regio van de Marina Alta, de dianenses werden geconfronteerd met de schok die de zenuwen in de eerste minuten veroorzaakten. Hierdoor namen de lokale bevolking het initiatief in de wedstrijd en op het scorebord. 10 seconden na aanvang van het duel, bij de eerste Catalaanse aankomst bij het doel van de bezoeker, stond het 1-0.

Ondanks het vroege lokale doelpunt liet de reactie van de jongens onder aanvoering van Jordi Durán niet op zich wachten. Ze begonnen langer balbezit te krijgen en in minuut 2 scoorde Ferrán de gelijkmaker.

Dit doelpunt temperde de zenuwen van het bezoekende team dat zich goed op het veld vestigde en de gevaarlijke komst van de lokale bevolking vermeed. De Dianenses probeerden er, wanneer ze maar konden, tegenin te gaan om gevaar te creëren in het lokale doel. De helft van de eerste helft werd bereikt met het spel volledig onder controle.

De volgende vijf minuten werden gekenmerkt door gelijkheid tussen beide formaties. De lokale bevolking drong aan op hun aanvallen tegen een CFS Mar Dénia die wist hoe ze hun defensieve acties uitstekend moesten oplossen. Het was essentieel om dat resultaat in ieder geval tot aan de rust vast te houden.

In de 18e minuut slaagde Omar er in een geweldig aanvalsspel van Dianense in om de Dianense op voorsprong te zetten door 1-2 te scoren. Maar de lokale reactie liet niet lang op zich wachten, een minuut later plaatsten de lokale bevolking de tafels weer op het scorebord. Met dit gelijkspel op 2 was de rust bereikt.

Bij de herstart was het team van Durán kalmer bij de start en vermeed het de fouten die aan het begin van de wedstrijd waren gemaakt. In minuut 27 scoorde Omar opnieuw voor CFS Mar Dénia. Dit doelpunt bracht de Catalanen van streek, die 4 minuten later zagen hoe Juanjo er 2-4 van maakte. Het leek erop dat de clash beslecht was, maar niets is minder waar.

De Pallejà FS-bank reageerde en plaatste de keeper op de baan. Een minuut later maakten ze er 3 tegen 4. Hier begon de beproeving voor de Dianenses die geen manier vonden om de wedstrijd te stoppen in lokale superioriteit en in slechts één minuut zagen ze hoe ze hun voorsprong van twee doelpunten verloren, met de lokale gelijkmaker .

Temidden van de verwarring van de bezoekers bleef het Catalaanse team aanvallen en vond hun prijs in de 35e minuut toen ze erin slaagden de score om te draaien door 5-4 te maken.In het laatste deel van de wedstrijd viel het zesde lokale doelpunt. na de uitzetting van Juanjo voor twee geel. Aan het einde van de reguliere speeltijd was de stand 6 tegen 4 in een botsing waarbij de Dianenses in de laatste tien minuten van de wedstrijd zonken.

Toen de wedstrijd eenmaal voorbij was, was er een kleine vechtpartij op het veld waar de fysieke trainer van Dianense werd geschorst, toen hij eigenlijk alleen probeerde het scheidsrechterspaar de aanwezigheid te laten zien van lokale spelers die niet waren opgeroepen om de Dianenses te berispen.