De CD Dénia versloeg Carcaixent in intensiteit en spel (3-1)

Februari 24 van 2020 - 13: 42

Gigantische stap die wordt gegeven door de CD Dénia om de categorie te behouden, met hun 3-1 overwinning op Carcaixent. De Dianenses versloegen hun rivaal in intensiteit en spel en kwamen van achter een spel dat gecompliceerd werd door het doel van Adolfo.

Vanaf het eerste fluitsignaal werd bevestigd dat het team onder leiding van Manolo Esteban niets zou weggeven aan zijn rivaal. De ribereños speelden veel aangezien ze midden in de strijd zitten om in de promotiepromotie te komen. De formatie die José traint kasteel geconfronteerd met het spel in Het veld van Diego Mena de band kennen tussen Castellonense en Tavernes en de triomf van de cd Jávea.

De lokale bevolking, met de ernstige slachtoffers van Ferrán, Santafé en Coke, vertrokken zonder complex en gaven de eerste waarschuwing met een krachtige trap van Roberto Navarro die de lat afsloeg. Met een betere positionering op de speelhoek en zonder een verloren bal te nemen, presteerden ze beter dan hun rivaal.

Toen het team van de Marina Alta De kan met koud water arriveerde na een half uur spelen. Een hoekschop werd door Adolfo onderaan het net afgewerkt. Het was zijn eerste schot op doel en de bezoekers namen de leiding op het scorebord. Ondanks dat doelpunt was de lokale reactie erg goed en bleven ze zoeken naar superioriteit op de vleugel, met een zeer geïnspireerde Vicent en Robert, die een nachtmerrie waren voor hun verdedigers.

De pauze werd bereikt met een bezoekersvoordeel maar met het gevoel in de tweede helft te kunnen overwinnen. Het was goed voor de lokale bevolking dat de scheidsrechter de duidelijke agressie van het bezoekende Cristian-centrum boven Jordi zag, die hij op de grond gooide met een elleboog in het gebied. Er waren geen twijfels en de scheidsrechter gaf de maximale penalty aan, die Roberto Navarro verantwoordelijk was voor het markeren. Er waren protesten op de tribunes, want de bezoekende speler zag alleen een gele kaart toen zijn actie de rode verdiende.

Twee minuten na dat doelpunt kwam er een geweldige actie van de Dianense-aanval, die Roberto Navarro culmineerde en met 2-1 scoorde. Vanaf dat moment verschoof Castillo zijn bank om zijn team frisheid te geven. Ondanks dat verdedigde Estaban heel goed Carlos Ribes hij moest gewond met pensioen gaan. Dit zorgde ervoor dat Jordi ging spelen als een centrale verdediger die Lucas naar de rechterkant bracht.

De bezoekers duwden maar de lokale bevolking probeerde, wanneer ze maar konden, in snelle tegenaanvallen uit te gaan. Na een inworp bereikte de bal Josep, die een schot gooide waarop niets het bezoekende doel, Camilo, kon maken. Het was 3 tegen 1, dat de crash veroordeelde toen deze aankwam in de 89e minuut De scheidsrechter verlengde de wedstrijd met meer dan vier minuten, maar de score bewoog niet langer.

De drie punten toegevoegd door de CD Denia laat hem op de negende plaats van het klassement met 30 punten, overtreffen Pego die gelijk is aan punten en Pedreguer die vertrekt met 2 punten hieronder. Hoewel wat belangrijker is, gaat het naar 11 punten van de degradatieplaatsen bij afwezigheid van 10 dagen voor het einde van de competitie.