De CD Dénia was verrast door de colista (1-1)

Januari 13 van 2020 - 10: 24

El CD Dénia was verrast door het onderste team, Llosa, die een heel eerlijk punt pakte van de Het veld van Diego Mena door er een te tekenen. De Dianenses wisten niet hoe ze de wedstrijd moesten afsluiten, lieten duidelijke kansen om te scoren liggen en in de verlenging scoorden de bezoekers de gelijkmaker.

De goede streak van de Dianenses werd verbroken, niet door resultaten, maar wel door spel, aangezien die van Esteban op een overdreven manier van meer naar minder ging. Ze begonnen het veld te beheersen en vroegen uiteindelijk om de tijd tegen een van de zwakste teams in de groep.

In de eerste helft overtroffen de jongens van Esteban duidelijk een tegenstander die zich enkel toelegde op verdedigen, maar zonder ook maar één bal oordeelkundig te spelen. Door simpelweg ballen weg te spelen stopten ze de zwakke en voorspelbare aanvallen van de lokale bevolking.

Een half uur na de wedstrijd kwam het Dianense-doelpunt binnen dankzij een nauwkeurige kopbal van Jordi voordat de rivaliserende doelman niets kon doen. Met een voordeel op het scorebord, kozen de Dianenses, verre van hun spel te kalmeren, ervoor om het spel van hun tegenstander te vangen. Daardoor ging de bal van de ene naar de andere kant, maar zonder criteria. De rust werd bereikt met een 1-0 thuisvoordeel.

In het tweede deel, meer van hetzelfde, raakte het werk van de Dianense-middenvelders naar de achtergrond. Het fysieke vlak van Jordi en Santafé was ongelukkig, de twee spelers konden met nog een half uur te gaan de druk van de bezoekers niet meer stoppen. Hierdoor verloor CD Dénia de controle over het spel en begonnen de bezoekers, zonder iets speciaals te doen, bij Pedro's gebied aan te komen.

In de aanval hadden de Dianenses twee duidelijke kansen die ze niet verzilverden door een cola die veel pech had met zijn schoten. Ondanks de grotere controle over het spel door de bezoekers, hoefde de lokale doelman amper in te grijpen.

Voetbal strafte de Dianenses al in de verlenging toen Llosa bij een gunstige overtreding tegen CD Dénia, die de scheidsrechter niet goedkeurde, een counter lanceerde met een bal achter de centrale verdedigers die Andoni bereikte, die de bal voor Pedro's vertrek afsloeg en sloeg de plaatselijke keeper.

Tijd voor meer was er niet en de lokale bevolking liet twee punten vliegen die ze in handen hadden. Na deze dag bezet de CD Dénia de elfde plaats in het klassement, op 11 punten van de degradatieplaatsen.