Twee Baleària Diànium-atleten bereiken de minimale horden van 60 m om deel te nemen aan het nationale kampioenschap

Februari 02 van 2022 - 13: 57

De atletiekclub Balearia Diànium had afgelopen weekend een geweldige sportieve activiteit. Van de verschillende wedstrijden valt de controlesessie op vrijdag 28 januari in het Palau Velòdrom Lluís Puig in València op. Tot dan toe waren er 11 atleten van de club, waaronder het minimum dat Pablo Negre en Joan Pérez behaalden op de 60m hordentest. Het doel van deze uitdaging was om respectievelijk deel te kunnen nemen aan de Spaanse U18- en U23-kampioenschappen.

De zaterdag daarop werd op dezelfde locatie het U16 Autonomous Championship verreden waar het damesteam met 90.5 punten de vijfde plaats in het klassement behaalde. Op deze manier streden zowel zij als het herenteam mee met de 12 beste teams van de Valenciaanse Gemeenschap. De jongens van hun kant bereikten de zesde plaats met 72 punten.

Aan de andere kant vallen ook de podia van Andreu Riera, Pau Jagersma, Marina Bermejo, Eddy Martínez en Joan Buigues op in het Sub14 Individueel Provinciaal Kampioenschap dat op dezelfde zaterdag in Petrer wordt gehouden.

Eindelijk, op zondag 30, vond de vierde dag van de regionale competitie van het seizoen 21/22 plaats in Benissa. 30 kinderen van de club deden eraan mee Balearia Diànium van de categorieën benjamín (sub10), jeugd (sub12) en kind (sub14).

De prestatie van Corinna Ruhmann viel op deze dag op, die de eerste plaats won in de ronde van 550 meter over het circuit. De tweede plaatsen gingen naar Mateo Ginés Sanz en Alba Ferrándiz Rico.

Van haar kant behaalde Evangelina Ippolitova de eerste plaats en Léo Baeza Cardona de tweede plaats in de ronde met een afstand van 1100m. Bovendien viel in de categorie kinderen de eerste positie van Joan Buigues García en Marina Bermejo García op, de tweede van Amaia García de la Reina Pozuelo en de derde van Natàlia Seguí López.