Dubbele overwinning voor het regionale seniorenteam van Dénia Básquet

Januari 22 van 2019 - 10: 53

De jongens onder leiding van Bernardo Sanz hebben dit weekend twee opeenvolgende overwinningen behaald. De eerste, op de NB Alcoi-track door 66 naar 77. Deze triomf werd behaald voor een team dat wat nieuws had over de eerste ronde in Dénia in een poging om de degradatiezone te verlaten die momenteel bezet is.

De Dianenses speelden op een goed niveau, werkten met grote veiligheid in de buurt van de ring waar ze domineerden, en beslisten vanuit de omtrek op de belangrijkste momenten van de wedstrijd. Op deze manier behaalden ze uiteindelijk een waardevolle overwinning die die van de zou moeten helpen Marina Alta om rust en vertrouwen te krijgen. Het ergste van de wedstrijd was de blessure van Rubén Velázquez, waardoor hij een aantal van de komende competitieweken zal missen.

Een dag later speelde het Dianense-team in de Joan Fuster paviljoen, waar hij duidelijk CB Guardamar versloeg door 75 naar 43. De set van Guardamar werd aangeboden met slechts zes spelers voor de wedstrijd, die samen met een uitzonderlijke start van het pand (14-0) het spel praktisch op het goede spoor bracht sinds het begin.

De bezoekers gaven nooit op en dat maakte het spel interessant, want hij moest elk kwartaal concurreren om te voorkomen dat gebruik te maken van zijn aanpak ook alle spelers die minuten om geleidelijk de stand op te voeren tot het einde geleidelijk geplaatst.

Een andere ploeg die het wist te verslaan, was de mannelijke senior van 1ª Zonal bij het verslaan van CB Benigànim door 73 naar 63.

Tijdens het eerste deel, het grote succes van de lijn van 6,75 met niet minder dan tien triples gescoord in die eerste twee kwartalen, liet de dianenses toe om te bereiken met twee voordeelpunten bij rust. Maar bovenal in staat om in de wedstrijd te zijn tegen de gesloten bezoekende verdediging en de grotere concurrent van fysieke kracht die duidelijk was onder de borden.

Het derde kwartaal was voor Beniganim, die de intensiteit en te profiteren van de logische domein daling percentages van Carlos Vila te ontsnappen voor maximaal tien punten in de mail die ernstig bedreigd definitief te zijn gehandhaafd.

Echter, Dénia had de kracht om deze onbalans hun tempo in de aanval en het verhogen van de verdediging werk fruit, waarvan de eerste de score werd geëgaliseerd gecompenseerd en krijgen dan een matras genoeg punten om het spel te sluiten met een goede finale inkomen geratificeerd een zwaar bevochten overwinning.