Onverdiende nederlaag voor een CD Dénia superieur aan Tavernes (2-0)

November 11 van 2019 - 14: 34

Voetbal is bij veel gelegenheden oneerlijk en dat is hem ook overkomen CD Dénia tijdens zijn bezoek aan het gemeentelijk veld van Tavernes, waar hij onterecht met 2-0 verloor.In een goede voetbalsfeer, met een geweldige opkomst van het publiek en met een air van rechtvaardiging voor het protest dat aan het begin van de botsing met de sit-in van het lokale team, waarin de vervanging van kunstgras werd geëist, de beste wedstrijd van de mannen van Manuel Esteban werd geleefd.

De lokale bevolking met spelers die fysiek superieur waren aan de Dianenses hadden hun eerste toevoegingen aan het bezoekersgebied met lange centra en directe inworpen. Het werk van de centralen van het groguet-team was onberispelijk: er werden geen moeilijkheden gepasseerd.

In de 12e minuut gaf een slechte service van Maxi de bal aan Salva Martí, zodat hij, na een paar meter opgeschoven te zijn in de richting van het Dianense-doel, een schot lanceerde dat in het doel van de bezoekende ploeg gleed.

Enigszins was dat een kruik koud water voor een Dénia die veel intensiteit in het spel gooide. De mannen van Esteban hadden moeite om het rivaliserende gebied te bereiken. Raúl was een eiland verloren in een oceaan van Vallero-verdedigers. Alleen bij een bepaalde midden- of hoekschop droeg de bezoekende ploeg een zeker gevaar over het frame van doelman Josep. De Amsterdammers bereikten de Maxi-area niet meer, wat leidde tot rust met 1-0.

Na de herstart was het tijdens de eerste minuten mogelijk om te zien hoe het La Marina-team hun druk opvoerde tot het punt waarop ze de controle over het spel van hun rivaal afdwongen.

De kruik met koud water kwam in de 60e minuut, toen de scheidsrechter Dénia strafte met een penalty door de handen van Ferrán in het gebied. Een beslissing waartegen de Dianense-expeditie behoorlijk protesteerde. De doelman redde knap op de werper van Tavernes en vanaf dat moment draaide het spel 180 graden om.

De mannen van Esteban zetten hun dominantie in balbezit voort en slaagden erin Tavernes in hun eigen gebied op te sluiten. De eerste kansen voor de bezoekers lieten niet lang op zich wachten: bij een voorzet vanaf rechts kopte Jordi rakelings naast. Toen kwam er nog een schot van Jordi zelf dat in de paal belandde. Kort daarna was de kans voor Ferrán die, na uit een corner gekomen te zijn en na commotie in de kleine zone, met het hele doel leeg over de lat finishte.

Tavernes kon amper uit hun gebied komen terwijl het publiek van hun coach eiste om het team van zo ver terug te halen. Bij dit alles bleef Dénia zich fysiek superieur tonen aan zijn rivaal en steeds meer aandringen. De minuten gingen voorbij en de nervositeit nestelde zich in het pand, voor een Dénia die niet stopte met aanvallen.

Terwijl het lokale publiek om de tijd vroeg en Dénia zich op de aanval concentreerde, kwam er een lange pass naar Talens om Maxi onder ogen te zien en hem te verslaan met een voorzet die na het raken van de basis van de paal het doel van de bezoeker binnendrong. Er was geen tijd voor meer en Dénia keerde terug uit Tavernes met een nederlaag die het niet verdiende, aangezien het superieur was aan de tweede geklasseerde, die het volledig had gedomineerd in een geweldig tweede deel van het team onder leiding van Manuel Esteban.