Nederlaag van Mar Dénia na een geweldige comeback van de rivaal, ondersteund door een twijfelachtige en controversiële arbitrage

Februari 15 van 2021 - 11: 12

Moeilijke verplaatsing voor CFS Mar Dénia, die, verre van geïntimideerd te zijn, wist hoe hij het moest opnemen tegen zijn rivaal, Club Manresa FS, en vanaf het openingsfluitje de bal overnam.

Onder hoge druk voorkwam het Dianense-team dat de lokale bevolking vertrok met de bal onder controle, terwijl Mar Dénia er keer op keer uitkwam met de bal uit zijn doel. De kansen waren gelijk en in minuut 7 kwam de 0-1 van Omar, die na een flinke misleiding op de rand van het gebied schoot en wist te scoren.

De wedstrijd kende een hoog ritme en het lokale team arriveerde ook met gevaar voor het doel verdedigd door Sergi, maar het was Mar Dénia die de meeste treffer liet zien en in de 9e minuut, na een snelle triangulatie tussen Sergi, Juanjo en Nico, de laatste gaf Luis een lange pass, die de afslag van de lokale doelman redde en de 0-2 scoorde.

Mar Dénia genoot van zijn beste speelminuten en had het spel volledig onder controle. In de 13e minuut, na een inworp in het midden van het veld, nam Omar parallel aan de lijn om Toni Tent uit te schakelen en hij lanceerde een snelle counter voor de uitgang van de doelman, die van onderaf klopte en de 0-3 neerzette. in de marker.

De wedstrijd draaide op zijn kop en Mar Dénia had meer kansen om de score te verhogen, maar die zou in de eerste helft niet meer bewegen.

De tweede helft was anders, het Dianense-team stelde hun druklijn uit en dit motiveerde de lokale bevolking om meer naar de aanval te gaan, hoewel het twee minuten na de herstart Omar was die het spel van de eerste helft volgde en van buitenaf schoot de 0 op. -4 op het scorebord. Een doelpunt werd snel beantwoord want na de centrale opslag gooide de aanvoerder van het Manresa-team, Carlos Corvo, een krachtig schot dat Xavi raakte bij de verre paal en scoorde 1-4.

De lokale bevolking, met het scorebord tegen, verhoogde de intensiteit, maar de goed geplaatste Mar Dénia wist de lokale aanvallen keer op keer te stoppen.

Met nog zes minuten te gaan kwam het ergste toen het lokale team de aanval, de arbitragebeslissingen, inschakelde "Niets partieel [sic] en een sibylline tolerantie van de kant van het scheidsrechterteam vóór de klachten van de lokale spelers voor alles", volgens de Dianense-club.

Corvo nam de verantwoordelijkheid voor zijn team op zich en scoorde 3 doelpunten in één minuut, op dezelfde manier, waarbij hij zijn marker op de rechtervleugel en met een sterke lage teen achterliet. Er bleven nog 5 minuten over en Manresa had de stand gelijk weten te maken. Ze hadden het spel meegenomen naar hun veld en met de geesten aan, kon er van alles gebeuren.

In minuut 38 kwam de 5-4 en snel Javi Arnau zette de doelverdediger op het veld op zoek naar de gelijkmaker, maar wederom was het onmogelijk. daarnaast een grijper voor Juanjo als hij alleen naar doel ging of een bal op de rand van het gebied die door de doelman werd opgepakt met zijn handen werden genegeerd door het arbitragepaar.

Met het resultaat van 5-4 en, met begrijpelijke lokale euforie, eindigde de wedstrijd, hoewel de laatste act bleef, want nadat coach Javi Arnau het scheidsrechterspaar had toegesproken met zijn woede, zag hij hoe ze hem de rode kaart lieten zien, met wat. dit betekent voor toekomstige bijeenkomsten.

De volgende dag zal CFS Mar Dénia thuis Futsal Mataró hosten, tweede in het algemeen klassement, in een wedstrijd die overeenkomt met speeldag 15 die zal worden gespeeld op zaterdag 20/02/2021 om 18:00 uur in het gemeentelijk sportcentrum van Dénia.