DBC Suma Nacional is verslagen in hun laatste wedstrijd gespeeld in Joan Fuster tegen La Vila

Mei 03 van 2023 - 13: 02

het team Dénia Basketball SUMA Senior Masculino Nacional slaagde er niet in om te winnen in zijn laatste competitiewedstrijd tegen La Vila in de Joan Fuster paviljoen (60-74). Ondanks dat hij altijd dicht bij de leider was geweest, nam La Vila de wedstrijd zeer serieus en verleende hij geen enkel voordeel aan de Dénia Básquet-spelers.

Door de nederlaag blijven ze achtste in hun groep en moeten ze het opnemen tegen El Pilar de Valencia in de eerste ronde van de play-offs. In de wedstrijd wisten de jongens de stand op het scorebord te houden tot de laatste minuut van het eerste kwart, maar dankzij de effectiviteit van La Vila op sleutelmomenten konden ze een voorsprong openen die zwaar zou wegen op de rest van de wedstrijd.

De tweede periode was gelijk. Een verschil van zes punten voor La Vila aan het einde van de tweede helft betekende dat Dénia Básquet de pauze inging met een achterstand van vijftien punten die te bestraffend leek voor het geleverde werk. Ondanks de inspanningen van het team in de tweede helft en de constante steun van de tribunes, wist La Vila hun voorsprong vast te houden en pakte de overwinning. In hun volgende wedstrijd zal DBC Suma El Pilar thuis ontvangen en ze hopen op de steun van hun fans om door te gaan in de competitie.

Senior Man Preferred

Aan de andere kant sloot het Preferred Senior Herenteam hun deelname aan de reguliere competitie dit seizoen af ​​met een nederlaag op bezoek bij Pilar de la Horadada (78-67), waardoor ze op de achtste plaats in het Groep D-klassement blijven staan.

Met slechts acht spelers op het veld speelde het team van Carlos Vila een serieuze wedstrijd tegen een rivaal die vocht voor hun laatste kansen op promotie naar Autonómica.

Ondanks dat hij in de eerste helft talloze tweede kansen op de rebound had gekregen, wist Dénia Básquet een sterke gedeeltelijke tegenpartij in bedwang te houden en bereikte hij de rust op slechts vijf punten afstand. Het tweede deel leek erg op elkaar, met momenten waarop het erop leek dat de wedstrijd in het voordeel van het lokale team zou gaan en andere waarin het spelgeluk van de bezoekers hen de concurrentie deed overtreffen. Hoewel ze thuis tegen dezelfde rivaal het resultaat van de eerste ronde verbeterden, slaagde het team er niet in om een ​​nederlaag te vermijden.