DBC SUMA bevestigt zijn goede speelmoment en verslaat NB Alcoi

25 maart 2024 - 10: 54

Het senior herenteam van de Dénia Basquet Club bevestigde zijn goede prestaties op het veld door NB Alcoi met autoriteit te verslaan in hun laatste wedstrijd. De overwinning werd gekenmerkt door een eindscore van 74-52 in het kader van de nationale eerste divisie.

Hoewel NB Alcoi op speeldag tweeëntwintig van de competitie als medeleider van het klassement aan deze wedstrijd deelnam, was de ontwikkeling van de eerste periode niet verrassend, gezien de ongelijkheid tussen beide teams in de ranglijst.

Aanvankelijk toonden de bezoekers hun kracht met opmerkelijk succes vanaf de perimeter, naast het winnen van het gevecht onder de borden, en hadden ze uiteindelijk een opmerkelijk voordeel op het scorebord (12-21). DBC wist echter hoe hij zichzelf moest samenstellen en zijn spel zowel in de verdediging als in de aanval moest aanpassen. Een uitstekende prestatie in het tweede kwart veranderde het verloop van de wedstrijd aanzienlijk, met als hoogtepunt een driepunter bij de zoemer waardoor ze voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong konden komen (32-30).

Tijdens de tweede helft consolideerde de thuisploeg haar dominantie op het veld, waardoor het gat op het scorebord groter werd en er weinig manoeuvreerruimte overbleef voor de bezoekers, die zich in alle facetten van het spel overklasten. De DBC toonde kracht in beide delen van het veld en benadrukte de samenhang en vastberadenheid van haar spelers, die een gezamenlijke visie en toewijding delen in deze veeleisende nationale competitie.

Na de pauze voor de paasfestiviteiten gaat het team de laatste fase van de reguliere competitie tegemoet met als doel kwalificatie voor de promotie-play-offs veilig te stellen, terwijl het blijft werken om de komende uitdagingen met de grootst mogelijke voorbereiding het hoofd te bieden.

De DBC Autonomous Women's Senior wordt verslagen tegen San Blas

Van haar kant hebben de Autonome Seniorenvrouwen van de Dénia Basketball speelde in een spannende wedstrijd die culmineerde in een overwinning voor het bezoekende team, San Blas, met een strakke score van 57-61. De wedstrijd werd in de laatste anderhalve minuut van de wedstrijd beslist, nadat de bezoekers een achterstand hadden overwonnen die ze een groot deel van de wedstrijd volhielden.

Vanaf het begin werd de wedstrijd gekenmerkt door de intensiteit en vastberadenheid van beide teams, die probeerden een overwinning veilig te stellen waardoor ze in de strijd konden blijven voor promotie naar de nationale categorie. Het eerste kwart was in het voordeel van de lokale bevolking, die opviel door hun effectiviteit bij het schieten op afstand en een voorsprong van drie punten bereikte (19-16).

De tweede periode behield dezelfde toon, met een constant gevecht in elk balbezit. San Blas profiteerde van zijn superioriteit in hoogte om spel te genereren in de geschilderde zone, waardoor de score in evenwicht werd gebracht en een minimaal voordeel werd behaald tijdens de rust (30-29). Na de herstart breidden de bezoekers hun voorsprong uit en bereikten een verschil van vijf punten door efficiënte zonale verdediging en succes vanaf de perimeter.

De wedstrijd bereikte de laatste tien minuten met een open score, waarin beide teams een felle vastberadenheid toonden om te winnen. De strategie van San Blas werd van kracht op de beslissende momenten van de wedstrijd, waarbij hij opviel in punten in de verf en de rebound domineerde, waardoor ze het lokale team in het laatste deel van de wedstrijd konden overtreffen.

Ondanks de nederlaag werd de houding en het spel van de thuisploeg geprezen, wier inzet opviel in de laatste thuiswedstrijd van het seizoen. DBC sluit het seizoen tegenover Tavernes na de paasvakantie af. Het hele jaar door heeft het team laten zien dat het in staat is om in deze categorie te concurreren, en er wordt verwacht dat ze zullen blijven groeien en hun doelen in de toekomst zullen bereiken.

De Senior Male Preferential verliest van Carcaixent

Het DBC Senior Men's Preferential-team leed op bezoek bij CSA Carcaixent een nipte nederlaag met een eindscore van 48-47. Na de week ervoor nipt te hebben verloren van Joan Fuster, stond DBC tegenover een tegenstander met een goede streak, met zeven opeenvolgende overwinningen in hun laatste wedstrijden.

Ondanks het indrukwekkende aantal overwinningen van de thuisploeg toonden de spelers onder leiding van Carlos Vila vanaf het begin vastberadenheid en overtroffen ze de Valencianen aan het einde van de eerste periode met een voorsprong van tien punten (10-20). De snelle aanval, snelle overgangen en solide verdediging waren de sleutel tot deze aanvankelijke dominantie.

In de loop van de wedstrijd intensiveerden de gastheren echter hun verdediging, waardoor DBC de bal verloor en hun aanvallende spel verbeterde, wat leidde tot een gelijkspel tijdens de rust (29-29). De tweede helft handhaafde de gelijkheid, met een uitstekende defensieve intensiteit van beide teams. Desondanks wist CSA Carcaixent de laatste periode met een minimale voorsprong van drie punten te bereiken.

Het laatste kwart verliep in een sfeer van gelijkheid totdat CSA Carcaixent met nog maar een paar seconden te gaan de gelijke stand doorbrak met een cruciale vrije trap, waardoor ze één punt voorsprong op het scorebord plaatsten.

Die uit Dénia hadden de kans om de overwinning te pakken in het laatste balbezit van de wedstrijd, maar helaas vond een losgelaten schot zijn doel niet. Ondanks de droefheid van deze tweede opeenvolgende nederlaag vielen de grote inzet en het prachtige spel van alle beschikbare spelers op, die vochten om de hoop levend te houden om te vechten voor duurzaamheid in de categorie.