Daniel Barrera en Roc Martí van CA Baleària Diànium in de Top 20 van het Spaanse Sub16-kampioenschap

27 juli 2022 - 15: 09

Afgelopen weekend vond in het Yago Lamela Municipal Stadium in Avilés het Spaanse U16 Outdoor Kampioenschap plaats. Twee atleten van de Dénia-CA EMA waren aanwezig bij dit nationale evenement Balearia Diànium die was ingedeeld bij de beste atleten in Spanje.

Daniel Barrera Sala kwalificeerde zich op de 100 meter sprint en Roc Martí i Soldevila in de 1500 meter steeplechase dankzij de punten die twee weken geleden werden behaald in het Autonome kampioenschap in Dénia, waar beide de overwinning behaalden.

Deze keer reisden beide atleten samen met hun coaches naar Avilés Aina Fornés en Michael kasteel om deel te nemen aan het hoogste kampioenschap van de categorie Sub16.

Daniël Barrera

Daniel had een zeer goede run in de heats van de 100 meter sprint op zaterdagochtend, eindigde als vierde in zijn heat, een cijfer van 11.73 en kwalificeerde zich op tijd om deel te nemen aan de halve finale die in de middag zou plaatsvinden. In de halve finale maakte Daniel een tijd van 11.84 en eindigde op een zeer goede 15e positie in het kampioenschap.

Roc Martí

Roc nam deel aan de directe finale van de 1500m horden die zaterdagmiddag plaatsvond. Het was vanaf het eerste moment een zeer snelle race, zo erg zelfs dat de eerste geclassificeerde het Spaanse record vestigde.

Roc was de eerste keer dat hij een Spaans kampioenschap bijwoonde en hij vond het erg leuk om met atleten van zo'n hoog niveau te kunnen strijden. Hij bereikte een tijd van 4:39.77 en een uitstekende 16e positie in het kampioenschap.