Vier overwinningen voor de vijf Dénia basketbalteams op de laatste dag

29 oktober 2019 - 10: 03

Er waren triomfen voor de twee juniorenteams en voor de vrouwelijke en zonale senioren, alleen de Autonomic heren senior versloeg.

Het autonome senior mannenteam, geleid door Bernardo Sanz, was de enige van de vier teams die niet versloeg. Hij bezocht het CB Enguera-hof waar hij viel op 80-61. Het eerste deel was heel dichtbij in de wedstrijd, maar niet in het resultaat vanwege het gebrek aan succes in het gezicht van de ring van het bezoekende team waardoor ze elf punten op het scorebord eindigden.

In het tweede deel verhoogden ze hun slagingspercentages, waardoor ze gemakkelijker in het spel konden blijven en soms het gevoel hadden te kunnen vechten om het te winnen.

Met nog vijf minuten te gaan, werden ze geconditioneerd door persoonlijke foutproblemen waarbij maximaal vier spelers werden geëlimineerd, waardoor ze in een duidelijke inferioriteit achterbleven die het lokale team nam om het verschil naar het eindresultaat te vergroten.

Duidelijke triomf van de oudere vrouwen

De vrouwelijke regionale senior versloeg CB Ondara door 34-84, in een spel dat duidelijk wordt gedomineerd door de meisjes die hij leidt Juan Luis Pérez. Partij die vanaf de eerste minuten domineerde ondanks dat ze niet erg vloeiend was in de aanval. Zodra ze erin slaagden zich te organiseren en aandachtig te spelen, zowel in verdediging als in aanval, oefenden ze goed basketbal en de som van goede acties werd al snel verplaatst naar het scorebord dat met het verstrijken van de minuten groeide.

Overwinning van de zonale mannelijke oudste

Het seniorzoneteam, dat Carlos Vila traint, won op zijn beurt de CB Pego voor 58-44 in een wedstrijd die eenvoudig leek te zijn toen, na een eerste kwartaal van proef tussen de twee deelnemers, de Dénia Basketball hij kreeg een inkomen van tien punten, wat ook het gevoel gaf dat hij kon blijven groeien.

Na de pauze reageerde Pego en herstelde niet alleen de verloren grond, maar kwam ook vooruit op het scorebord. De verdedigende verandering in de laatste periode stelde Vila in staat om het bezoekende spel dat zoveel schade toebracht beter te beheersen. Van daaruit werd voldoende inkomen behaald om niet te lijden aan het einde van het spel, waardoor zelfs de wedstrijd eindigde met een verschil dat misschien groter was dan weerspiegeld in de veertig minuten op het veld.

Het lokale duel viel voor Dénia Basketball

Wat betreft het junior damesteam, betekent de overwinning toegevoegd aan hun buren van de Paidos Denia door 66-27. Match met twee diametraal tegenover elkaar liggende delen. In de eerste waren die van Dénia Basketball volledig afwezig en dit werd perfect gebruikt door zijn rivaal om altijd heel dichtbij op het scorebord te zijn (24-19).

De tweede helft was meer gefocust en effectiever in de verdediging door te beslissen om de ruimtes om aan te werken te verminderen in relatie tot de nadering van het eerste deel. Hieraan werd dit keer een groter succes toegevoegd in de aanval die de ontmoeting vanaf daar gemakkelijk brak.

Geweldige reactie van de junior reu

de mannelijke junioren versloegen CB Enguera van 57-50 in een botsing tussen twee van de vier teams die ongeslagen aankwamen, op deze vierde dag die reageerde op de gelijkheid en de spanning die zou moeten zijn.

Ondanks het feit dat ze wisten dat ze defensieve veranderingen zouden voorstellen om te proberen het ritme van de wedstrijd te domineren, is de waarheid dat de dianenses niet wisten hoe ze zich moesten aanpassen en het kostte hen veel om in een aanval te bestellen.

Het voordeel dat de rest kreeg, over de tien punten, verloor het in de derde periode en arriveerde om de Valencianen op voorsprong te zetten toen er nog vier minuten over waren. Een geschikte uitvaltijd van Ferran García reageerde op die van hem, die in de laatste drie minuten een beslissende partitie van 14-5 behaalde die de wedstrijd veroordeelde.