Face and cross voor Dénia Basketball herenteams

November 26 van 2019 - 15: 09

De jongens van het regionale seniorenteam gingen op bezoek bij El Campello onderuit met 75-59. De jongens onder leiding van Bernardo Sanz speelden een redelijk goede eerste helft, met veel tempo en vooral met een goed percentage in het buitenschot. Tegelijkertijd zetten ze zich defensief heel goed in en konden daardoor met 10 punten voorsprong de rust in.

In de tweede helft liep zijn aanvallende spel vast toen hij geen snelle overgangen meer maakte. Hierdoor kon zijn rivaal zijn aanvalssucces vergroten en ter verdediging de Dianenses zonder ideeën achterlaten. Deze enorme kuil duurde tot het einde van de wedstrijd, er kwam niets uit wat geprobeerd was te doen en dit leidde tot een onverwachte nederlaag waaruit het nu alleen tijd is om op te staan ​​voor de volgende inzet.

Zonale senior overwinning

In de lokale derby van de Zonal League tussen de Dénia Basketball en CB Benissa ging de overwinning naar het eerste team dat won met 10 punten verschil, 70 tegen 60.

Het paviljoen van Joan Fuster beleefde een gelijkmatige confrontatie die niets te maken had met die van twee maanden geleden in de Valenciaanse competitie tussen dezelfde teams, waarin de Dianenses gemakkelijk zegevierden.

De Beniseros kwamen bij deze gelegenheid veel meer naar Dénia, met duidelijke ideeën en dus lieten ze de lokale bevolking vanaf het begin niet hun meestal dynamische spel ontwikkelen, essentieel om te concurreren tegen hun grotere omvang en gewicht binnen de zones.

Het derde kwart was het keerpunt waarin ze op basis van snelle omschakelingen een kleine voorsprong behaalden die later opliep tot tien punten, die ze tot het einde wisten vast te houden, zij het met veel moeite.

In junior overwinning tegen Martinez Valls

Bij de heren junioren werd weer een mooie wedstrijd beleefd in de Joan Fuster paviljoen met een overwinning voor Dénia Básquet op Martínez Valls met 71 tegen 63, waarmee de Dianenses als ongeslagen leiders blijven.

Wedstrijd die de enige twee ongeslagen ploegen in Poule C van de Junior Preferred League tegenkwam en die, hoe kan het ook anders, in de veertig minuten gelijk werd gemaakt.

Na een start waarin de Valencianen het initiatief namen, begonnen de lokale bevolking in het spel te komen en hun ritme op te leggen om de leiding op het scorebord te nemen en later in de hele wedstrijd niet meer uit handen te geven.

Die van Ontinyent waren echter in staat om alle kleine pauzes op het scorebord te recupereren die opliepen tot een maximum van twaalf punten, waarbij ze zichzelf altijd behielden met opties om het resultaat om te draaien.

Hun laatste poging hielp hen dichter bij de drie punten te komen toen er nog iets minder dan drie minuten te spelen waren en balbezit gunstig voor hen was. Een goede verdediging en een intelligent einde van het spel, het beheersen van de speeltijd, dienden om het gat weer te vergroten en een belangrijke overwinning thuis te laten, waardoor Dénia Básquet de enige leider van het klassement blijft.