Goede resultaten van de Dénia Basketball-schoolteams bij de hervatting van de competities

April 15 van 2021 - 02: 41

Afgelopen weekend zijn de competities voor de basketbalschoolteams hervat.

Jongeren man niveau 3: DBC 10. 60 - 64 Pego

Het was een zeer gelijkmatige wedstrijd met afwisseling in de dominantie van het scorebord gedurende de hele wedstrijd. In de laatste twee periodes stabiliseerden de verschillen tussen twee en vier punten in het voordeel van het ene of het andere team. In de laatste twee minuten toonde Pego minder zenuwen en won uiteindelijk de overwinning van een wedstrijd die zeker de moeite waard is om te groeien en het team te verbeteren. Benadruk de grote inzet van de kinderen die elke dag beter spelen en vooral het verlangen om te leren overbrengen.

Mannelijk Alevín niveau 2: Joventut Xàbia 37-53 DBC 09

De Dianenses begonnen het spel erg goed, met veel verdedigingsintensiteit en snelle overgangen. De passiviteit bij de rebound betekende dat het lokale team de wedstrijd kon vasthouden, waardoor de score niet meer afstand kon nemen.

Desondanks werkte het team met veel enthousiasme en vond het erg leuk om na zo'n langdurige pauze in competities weer terug te kunnen keren op het speelveld.

Man Alevín niveau 2: DBC 09. 33 - 43 Oliva

Goed spel voor de jongens van Hayzam Luna en Carlos Vila, tegen een rivaal die voor de tweede fase van de competitie strijdt om de tweede plaats in de groep. De goede verdediging van Dianense conditioneerde veel voor een rivaal die de minuten in de heenwedstrijd had afgesloten en die hard moest werken om Joan Fuster te verslaan.

Het gebrek aan succes bij het schot tegen de strakke verdediging van de Valencianen voorkwam dat degenen uit Dénia echt strijden om de overwinning, maar ondanks hen waren de gevoelens zeer positief.

Vrouwelijk kind niveau 3: Tavernes 31-53 DBC 08

Een eerste helft met een grote intensiteit en dynamiek in de aanval stelde ons in staat de rust in te gaan met een voorsprong van 15 punten.

In de tweede helft kon het ritme van de wedstrijd niet worden volgehouden na zoveel maanden weg van de banen, en mocht Tavernes gemakkelijker spelen, wat het gedeeltelijke resultaat van de laatste vier periodes in evenwicht bracht. Het was zonder twijfel een goede terugkeer in de competitie voor een team in een duidelijk stijgende lijn.

Vrouwelijk Kind niveau 3: Bellreguard 39-35 DBC 08

De meiden van Bernat Sanz en Soufyane Sadoki sloten hun deelname aan de levelfase af door een bezoek te brengen aan een van de teams die de groep leiden en die ernaar streeft de competitie als eerste te eindigen. Het was een zeer motiverende kans voor het Dianense-team om thuis te proberen te winnen en een mogelijke drievoudige gelijkspel af te dwingen met het derde betrokken team, El Verger.

De bijeenkomst was altijd erg gelijkmatig. Hoewel het gebrek aan succes op sleutelmomenten, met enige haast en enig toezicht in de verdediging, de meisjes uit Dénia ervan weerhielden de wedstrijd aan te nemen.

Grote inspanning van de meiden, die hun tweede wedstrijd in twee dagen speelden en nooit ophielden met vechten. Als team dat volledig uit eerstejaars bestaat, is het duidelijk dat we de komende seizoenen hard op weg zijn om veel van basketbal te gaan genieten.

Vrouwelijk kind niveau 2: San Blas 41-25 DBC 07

Het team keerde terug naar de competitie tegen de leider van het klassement en ondanks de nederlaag streden ze de hele wedstrijd. De meisjes van Xavi Díaz lieten nooit hun armen zakken. Ze hadden een goede verdedigende baan, maar bij de aanval werd het gebrek aan schieten opgemerkt en waren de zenuwen merkbaar.

Melina's blessure in de eerste periode door een toevallige slag zorgde ervoor dat ze niet meer aan de wedstrijd kon deelnemen en vervolgens medische hulp moest krijgen. Gelukkig heb je maar een paar dagen rust nodig om terug te keren naar de hellingen waar je metgezellen met open armen op je wachten.

Het team krijgt in de twee wedstrijden die in deze eerste fase overblijven de kans om met Cabo Mar te strijden voor de tweede plaats in de groep.

Mannelijk kind niveau 2: Ondara 61-25 DBC 08

Eerste wedstrijd voor de jongens van Rubén Velázquez sinds lange tijd vanwege de onderbreking van de competities vanwege de pandemie, wat bijdroeg aan het fysieke verschil tussen de twee teams waardoor het resultaat uiteindelijk omvangrijker werd dan het had kunnen zijn.

Zonder afbreuk te doen aan de superioriteit van het rivaliserende team, is de waarheid dat de Dianenses te veel in het wedstrijdritme kwamen, bij gebrek aan veel gemaakte schoten. Ze hebben ook veel bezittingen teruggevonden, maar zijn niet volwassen geworden tijdens een aanval.

Het is echter een volledig eerstejaars team en wat je zorgen baart is dat het werk correct wordt gedaan. De vruchten van die inspanning zullen zeker binnen zeer korte tijd arriveren.

Vrouwelijke cadet niveau 3: DBC 06. 45 - 05 Ifach Calp

De eerste wedstrijd van eerstejaars cadetten sinds december, waarin het vooral de moeite waard is om het verlangen naar basketbal dat alle spelers uitdroegen te benadrukken. Geconfronteerd met een fysiek superieur team, wisten ze hoe ze zeer actief moesten zijn in de verdediging en de pass als het beste aanvalswapen moesten gebruiken.

De spelers toonden met alle letters zowel de grote stap voorwaarts die ze als team hebben gezet, als de grotere toewijding aan deze sport die ze dit seizoen elke dag voeren, met speciale vermelding van de maanden van onderbreking van de activiteiten in waaraan ze bleven werken met opmerkelijke discipline.

Vrouwelijke cadet niveau 3: Benidorm 44-55 DBC 06

Het team van Ferran García was bezig met het afronden van de eerste fase van de wedstrijd in Benidorm. Een wedstrijd tegen de twee beste teams in de groep, met de handicap dat ze de drie punten moesten overwinnen die ze verloren in de heenwedstrijd bij Joan Fuster.

Ze sprongen het veld op met buitensporig respect voor hun rivalen en ietwat onzeker, wat enkele fouten veroorzaakte bij schoten vanuit de basket en in de overgang van verdediging naar aanval.

Naarmate de minuten verstreken, kregen ze vertrouwen en vertrouwen, waardoor hun beste versie als team op het veld verscheen, en zo afstand bereikten in de tweede helft, wat zowel de overwinning als het gemiddelde vereiste om als eerste in de groep te eindigen.

In de tweede fase streden ze in de 1e zonecategorie, een optimaal niveau voor een team als Dianense met een ploeg die volledig bestaat uit eerstejaars spelers, waarin ze kunnen blijven groeien met huidige doelen en oog voor de toekomst.

Vrouwelijke cadet van niveau 2: Terralfas 53-57 DBC 05

Eerste wedstrijd voor het tweedejaars Women's Cadet-team sinds hun laatste verloving eind december 2020.

Ondanks dat er enkele slachtoffers in het team zijn gevallen en de problemen zijn ontstaan ​​om het aantal geprogrammeerde trainingssessies te voltooien, heeft het team deze belangrijke verbintenis bereikt met alle opties om de doelstellingen van het begin van het seizoen te halen.

De wedstrijd, hoe kon het ook anders, zat vol onnauwkeurigheden en werd erg gehinderd door het aantal persoonlijke fouten dat werd begaan als gevolg van het gebrek aan wedstrijdritme.

Hoewel ze praktisch de hele tijd voor stonden op het scorebord, konden ze de wedstrijd niet breken, waardoor ze in de slotfase moesten lijden voor de lokale comeback-pogingen.

Volgende week spelen ze de laatste twee wedstrijden van deze eerste fase. Ze zullen doorslaggevend zijn om het kampioenschap te kennen dat ze in het tweede deel van het seizoen zullen moeten spelen. In de hand is de pas voor het Preferred Championship, dat wil zeggen om bij de 32 beste teams in de Gemeenschap te horen, maar het zal nodig zijn dat de hele groep blijft samenwerken om die verdienste te behalen.

Mannelijke cadet niveau 3: DBC 06. 48 - 60 Benidorm

De spelers van Pascual Miralles keerden terug in de competitie en kregen een sterke rivaal als Benidorm in Joan Fuster. Ze begonnen een beetje te weinig concentratie, maar al snel intoneerden ze en kwamen in het spel, waardoor het moeilijk werd voor de derde ingedeeld in de groep die nooit meer dan tien punten afstand nam.

Goede gevoelens en zeer positieve details bij sommige spelers die ongetwijfeld hun prestaties aanzienlijk verbeteren.

Mannelijke cadet niveau 2: Ondara 50-35 DBC 05

Eerste wedstrijd na hervatting van wedstrijden voor de tweedejaars cadetten getraind door Pascual Miralles. Er werd opgemerkt hoe het gebrek aan competitietoon niet anders kon, hoewel de wens meer dan in staat was het gebrek aan voorbereiding. Ze begonnen het spel door te winnen in het eerste kwart (10-12).

In de tweede keer lieten ze wat makkelijke baskets toe en hun strakke verdediging wierp zijn vruchten af ​​tegen onze slechte dag op het buitenschot. Zo werd de pauze bereikt met de wedstrijd even maar met een lokaal voordeel (23-18).

Het deel van het derde kwart conditioneerde de mogelijkheden, aangezien Ondara sterk uitkwam en overwon, waardoor hij tot 18 punten voorsprong op het scorebord achterliet.

De reactie in de afgelopen periode met een verbeterd verdedigingsniveau en een grotere circulatie van de bal in de aanval zorgde ervoor dat de competitieve polsslag van de eerste helft kon worden hervat, maar het was niet genoeg om het door de lokale bevolking gewonnen verschil te verkleinen.

Feliciteer het team echter voor het kunnen reageren op moeilijke momenten.

Mannelijke cadet niveau 2: DBC 05. 74-50 Terralfas

Tweede game van het jaar en van de week die heel goed beginnen, hoewel het gebrek aan filmen nog steeds leidt tot ups en downs in prestaties, waarvan het rivaliserende team wist hoe ze te profiteren om altijd tot de pauze in de game te blijven (32- 28).

In de derde periode zijn de cadetten erg geconcentreerd en met het nodige extra intensiteitspunt om tot een goede verdediging te komen, wat tegelijkertijd veel aanvallend ritme genereerde.

Het deel dat in dat kwartaal werd behaald, veroordeelde het spel en het werk dat in het laatste werd gedaan, consolideerde uiteindelijk een overwinning die smaakte naar glorie en ons vertrouwen versterkte.

Mannelijke cadet niveau 2: Benidorm 65-25 DBC 05

Het bezoek van de leider aan het veld sloot een intense week af waarin we vanwege de coronavirus-crisis drie dagen moesten inhalen.

De cadetten begonnen het spel goed en bereikten correct de evenaar van het eerste kwartaal. Maar daar zetten de lokale bevolking nog een mars en het leidde ertoe dat de Dianenses fouten maakten en te veel ballen verloren om ernaar te streven hen te blijven storen.

Net als bij een andere gelegenheid, was het ergste dat ze het opgaven en stopten met het te vroeg zoeken naar oplossingen, wat alleen maar kon leiden tot het verlaten van het veld met slechtere sensaties.

Hierdoor leren ze meer samen te werken wanneer, zoals in deze wedstrijd, de rivaal hen overtreft.