CA Baleària Dianium-atleten behalen goede resultaten bij de Spaanse kampioenschappen

27 maart 2023 - 18: 15

Er zijn verschillende evenementen geweest tijdens de Spaanse kampioenschappen die werden bijgewoond door atleten van de atletiekclub Balearia Dianium tijdens de laatste weken.

Enerzijds nam Daniel Barrera, behorende tot de U25-categorie, afgelopen weekend (26-16 maart) deel aan het Nationaal Indoor Kampioenschap in Ourense en behaalde hij de 14e plaats op de 60m sprint.

Op zaterdagochtend vonden de 60m sprintkwalificaties plaats, waar Daniel een zeer goede race reed en een score van 7.29 behaalde, wat een persoonlijk record is voor Daniel. De eerste 3 van elke reeks en de 4 beste tijden kwalificeerden zich voor de halve finales, en Daniel behaalde de 2e positie en directe kwalificatie voor de halve finales.

Op zondagochtend vond de halve finale van de 60m sprint plaats, waar Daniel in zijn halve finale een 7e plaats behaalde met een score van 7.50, waarmee hij de 14e plaats in het kampioenschap behaalde.

Aan de andere kant nam Damià Puigcerver deel aan het Spaanse Under 18 Indoor Track Championship in Salamanca. Deze atleet uit Dian werd 18e op de 60 meter sprint. De afspraak was twee weekenden geleden waarvoor twee atleten van CA zich hadden gekwalificeerd Balearia Diànium, Damià Puigcerver Llorens in de 60m sprint en Pablo Negre Smedema 60m horden en het verspringen.

Damià had zaterdagmiddag de kwalificatierondes waar hij een score van 7.22 had, een zeer goed record gezien het feit dat hij nog maar twee plaatsen verwijderd was van het bereiken van de halve finales.

Pablo kon uiteindelijk niet deelnemen vanwege het ongemak van de crash vorige week in het U18 Iberian Combined Test Tournament.

Tenslotte Víctor Fernández Hij reisde naar Toro (Zamora) om deel te nemen aan het Spaanse Master Cross Championship. De AC-atleet Balearia Dianium deed mee in de categorie M50, met een zeer hoog niveau, over een afstand van 6km. Víctor stond op positie 52 met een schitterende tijd van 22:44.