Sommige arbitragebeslissingen ontnamen de Dénia Zee de Martorell-punten

03 maart 2020 - 16: 56

Wanneer een club het niet goed doet op sportniveau, komen andere aspecten die gevangen zitten in het traject samen. Dit was wat er met CFS Mar Dénia gebeurde tijdens zijn bezoek aan het gemeentelijk paviljoen van Martorell. De Dianense-expeditie werd overstuur en hulpeloos door 3 op 1 te vallen in een spel waar het meestal beter was dan zijn rivaal.

Het spel was intens met beide squadrons die wisten hoeveel ze speelden, de lokale bevolking om aan de top van het klassement te blijven en bezoekers om de degradatiezone te ontvluchten. Dit zorgde ervoor dat het zichzelf met grote kracht verdedigde. Gegeven dit, koos de arbitragepartner voor de gemakkelijkste om alle contacten als fouten aan te wijzen.

In de 7e minuut ging het Dianense-team door met een doelpunt van Álex Pla, die het lokale doelpunt verraste. Een doelpunt dat veel vertrouwen gaf aan het team dat wist hoe zich te verdedigen met veel orde tegen de Catalaanse aanvallen. Ze wisten de pauze te bereiken met een voorsprong van 0 tot 1.

De tweede helft begon met een sterk ritme van de lokale bevolking, waardoor de dianenses meer fouten begingen dan voorzien volgens de arbitragecriteria, omdat ze de lat zeer laag legden. Met deze strikte criteria werd elk contact gestraft met mislukking. Wat veroorzaakte dat al snel de dianenses werden geplaatst met vijf fouten.

Met nog vijf minuten te gaan kwam de zesde fout waardoor de Martorell na het scoren van de dubbele penalty de gelijkmaker kreeg. Het werd nog erger toen de Martorell in een luidruchtige verdedigingsfout erin slaagde om 2-1 te scoren.

De scheidsrechter aarzelde niet om gele kaarten te tonen aan elke Dianense-speler die om uitleg kwam vragen. Dit zorgde ervoor dat Curro er twee zag voor wat hij werd uitgezet, waarbij de straf tegen de Dianense-speler buitensporig was. Moisés Parra, van de coachingstaf van Dianense, moest ook de bank verlaten. Het doel van Dianense, Sergi had een geweldige interventie en stopte de dubbele penalty. Zijn metgezellen verdubbelden om te verdedigen gedurende de tijd dat de numerieke superioriteit van de gebouwen duurde.

Het derde doelpunt kwam nadat het team van CFS Mar Dénia op het lokale doel stond. In een snelle exit tegen het Catalaanse team diende om de laatste 3-1 te bereiken naar de marker voor de wanhoop van de bench dianense.

Nu is het team onder leiding van Jordi Durán nauwelijks de moeite waard om spijt van te hebben, ze moeten hard werken om de zeven finales die ze nog te gaan hebben door te komen om uit de degradatieplaatsen te komen die ze nu bezetten. Aankomend weekend is er geen competitie als de Spaanse beker wordt gespeeld, dus de grootste inzet voor heel de wedstrijd Marina Alta zal op 14 maart worden ontvangen op de Joan Fuster paviljoen bij de Club Natació Sabadell FS.