Gots de blat de moro i bosses de tela a la 'Volta a peu a Dénia' més ecològica i sostenible

27 de març de 2019 - 08: 50

La present edició de la Volta a Peu a Dénia serà la més ecològica i sostenible de quantes s'hagen realitzat fins al moment. Des de la Fundació Baleària, El seu gerent, Ricard Pérez, va explicar durant la presentació d'aquest esdeveniment esporteu que "hem plantejat fer una carrera sense plàstics. Els envasos on es lliurarà l'aigua a la fi de la prova són de cartró i blat de moro". L'organització instal·larà màquines expenedores d'aigua, on els participants podran beure a través d'aquests envasos cent per cent ecològics.

El mateix Ricard, va comentar que "Això s'estén a la bossa de corredor que no serà de plàstics sinó de tela. Dins de portar un envàs de cartró amb aigua i el tap que porta s'ha de de reciclar. S'instal·laran contenidors de taps perquè es dipositin allà, posteriorment una empresa especialitzada s'encarregarà del seu reciclatge ".

El tema ecològic va ser la gran novetat que té aquesta edició de la Volta a Peu a Dénia, prova que tindrà lloc el proper 6 d'abril, amb la eixida a la prova reina a les 18: 30 hores. Abans es duran a terme les curses de les categories inferiors.

El president del Club Atletisme Baleària Dianium, Jordi Jorro, va explicar que, "Ens havien demanat homologar la prova però això suposa un gran desemborsament econòmic. Però els atletes han d'estar tranquils ja que el recorregut l'hem mesurat amb roda i ixen els 10 quilòmetres". El recorregut és el mateix de l'anterior edició i que coneixen perfectament els participants.

Els trofeus, un cop més, són patrocinats per la Fundació Dénia que els han encarregat als alumnes de APROSDECO. Són uns trofeus molt originals fets amb argila, que aquest any presenten algunes novetats pel que fa als d'edicions anteriors.

S'espera que sigan al voltant de 1.300 dels atletes que participin en la prova reina, on les categories van des de juvenils fins a Veterans G, més uns 250 que ho faran en les proves inferiors, des de la de Barrufets i Prebenjamins, que no estan dins del Circuit , com les de benjamins i fins cadets que sí que puntuen.

Recorregut de la Volta a Peu a Dénia 2019

El circuit, amb eixida i meta a Marqués de Campo, és el mateix que en edicions anteriors. Un total de 10 quilòmetres que recorren alguns dels llocs més emblemàtics del nucli urbà de Dénia en dues voltes.