Polèmica derrota del Dénia Bàsquet davant el Terralfas

31 d'octubre de 2022 - 10: 38

L'equip Senior Masculí 1 Nacional DBC SUMA va afrontar un dur matx a Joan Fuster jugant de tu a tu contra el Terralfas, un equip construït amb clares aspiracions a estar a la fase d'ascens a Lliga EBA, en un matx que no es va decidir fins a quedar tot just dos minuts per al final (66-78).

El partit va estar condicionat per les faltes personals, ja que els de Dénia van ser penalitzats amb fins a trenta-set en contra per només quinze assenyalades als nostres rivals, que precisament són un equip molt físic.

Com a resultat, Terralfas va anotar trenta-un punts des del tir lliure, disset d'ells en un últim quart on als locals els va resultar literalment impossible defensar. Per part seua, només van aconseguir nou els homes de Bernardo Sanz i Pascual Miralles en el transcurs de tot el partit.

El treball enrere i en el rebot els va permetre a la primera meitat igualar les forces sobre la pista, i mantindre vives les opcions malgrat el bon joc interior dels visitants.

Al descans manaven els de la Marina Baixa per sis punts al marcador, tot i patir la desqualificació d'un dels seus millors jugadors per llançar la pilota al capdavant a un dels rivals després de rebre una falta personal.

Amb la represa van mantindre els de casa sempre la intensitat, tant defensiva com ofensiva, jugant a un alt nivell i oferint una gran imatge que els va portar a igualar el partit, i fins i tot a posar-se al davant ia dins del darrer quart. Tot i això, la millor gestió de les possessions finals dels visitants dins dels dos últims minuts de partit, donant mostra de la seua qualitat i experiència, els va portar a aconseguir un avantatge que ens va resultar insalvable.

La setmana que ve, l'equip visitarà la pista de Benifaió on intentarà lluitar per una victòria que els permeti seguir l'estela dels equips que encapçalen la classificació.

L'equip Senior Femení es va emportar el derbi davant d'Ifach Calp gràcies a una excel·lent segona part (78-27)

Després d'un bon inici de partit que semblava indicar que les noies de Juan Luis Pérez no trigarien a decidir el resultat, les visitants van reaccionar al segon període jugant molt bons minuts que els van servir per mantindre-se amb opcions en arribar al descans (32-22). Fins aquí van arribar les seues forces, sense poder presentar oposició a la reacció de les denieres en els dos períodes següents.

Recolzades en una defensa excel·lent, les diferències es van anar incrementant amb el pas dels minuts, assegurant així la tercera victòria consecutiva en aquesta arrencada de temporada.

La setmana que ve reben al pavelló de Joan Fuster Joventut Xàbia, equip amb què comparteixen lideratge del grup, i que arriba a aquesta quarta jornada igualment imbatut.

L'equip Senior Masculí Preferent va anar de menys a més en la visita a Sant Gabriel d'Alacant, on va acabar sent derrotat en els darrers minuts (67-54)

Un començament de partit en què va costar molt anotar, va suposar encaixar un dur parcial en contra al final del primer quart. Les imprecisions denieres en atac facilitaven ràpids contraatacs als rivals que van tancar el període amb avantatge de quinze punts.

Van aconseguir millorar durant el segon quart el joc, reduint el nombre de pèrdues de pilota, alhora que pujaven els seus percentatges d'encert a la seua cistella. Una de les claus d'aquesta reacció va ser capaç d'acceptar millor els contactes tant en defensa com en atac, a diferència dels succeïts en els primers deu minuts.

Van arribar al descans vuit punts per sota al marcador, però amb millors sensacions que permetien pensar que serien capaços de remuntar a la segona meitat. Van continuar amb aquesta dinàmica durant el tercer quart, igualant bastant el marcador i posant en dificultats els alacantins. Però un moment d'incertesa per part dels de Dénia, provocat per la seua pressió defensiva, els va portar a rebre un altre parcial en contra que ja no van poder contrarestar, tot i continuar intentant-ho fins al final.

Tercera derrota per als de Carlos Vila que, no obstant, en aquesta ocasió van ser capaços de jugar molts minuts a molt bon nivell, cosa que han de servir perquè els seus jugadors vegin del que són capaços. Hauran de pujar ràpidament l'ànim per encarar la propera jornada un partit important a Joan Fuster davant Muro Basquet.