Notable actuació de Marta Noi enfront de la Selecció d'Andalusia

04 de gener de 2019 - 14: 21

La Selecció Valenciana va disputar el seu tercer partit del Campionat d'Espanya Infantil de bàsquet davant l'amfitriona, la Andalusa, davant la qual va caure per 77-49. Tot i que les valencianes van sumar la seua segona derrota del campionat, l'actuació de la deniera, Marta Chico va ser molt notable. Va ser la màxima anotadora del partit amb 20 punts, a més de donar 2 assistències i capturar 5 rebots, va obtindre 11 de valoració, en els més de 35 minuts que va estar en pista.

De les seues mans va eixir el primer triple de la trobada que li va donar l'únic avantatge del combinat taronja (2-3) al marcador. Noi, junt a les seues companyes, va intentar que les locals no s'allunyessin en el marcador però, el primer quart va concloure amb avantatge andalusa per 28-16. No era una distància insalvable però sí que complicada de remuntar.

En el segon quart, la consistència de la Selecció Andalusa va evitar que es poguera retallar les diferències, és més, les locals van gaudir d'una màxima renda de 18 punts, amb un 40 a 22. En els últims minuts abans d'arribar al descans, l'encert anotador de les valencianes va augmentar i van retallar fins situar-se a 10 punts després d'un parcial de 0 a 8 (40-30). Una situació que va obligar al tècnic andalús a haver de demanar temps mort per aclarir les idees de les seues jugadores. Tot i tindre diverses oportunitats de baixar la diferència la falta d'encert va evitar que això succeís i es va arribar al descans amb el marcador de 40 a 30.

El partit va acabar trencant-se en el tercer quart, quan les locals van eixir amb molta intensitat defensiva i això va impedir que les valencianes aconseguissin anotar de forma senzilla. Tan fort va ser el treball andalús en defensa que va deixar als seus contrincants en només 9 punts durant el tercer parcial que acabo sent de 17 a 9.

Es va entrar en els deu últims minuts del partit amb un marcador de 57 a 39 i amb un equip valencià que no va trobar la manera de trencar la defensa rival. En aquest parcial el control del joc va augmentar per part de les andaluses que van sentenciar el xoc amb total claredat, vencent per 77 a 49.

L'equip de Marta Noi tindrà el seu pròxim partit aquest dissabte, a les 13: 30 hores, tenint com a rival a la Selecció de les Illes Balears.