Els equips del Dénia Bàsquet inicien la temporada de Lliga pletòrics amb nombroses victòries apuntades

12 de setembre de 2022 - 10: 40

Des del Sènior Masculí Nacional fins al Cadet Masculí DBC 08 van iniciar la nova temporada de joc de la Lliga Valenciana anotant victòries. Una cosa que els ha portat a obrir l'etapa amb un orgull notable, malgrat la derrota de l'Infantil Femení DBC contra el Montemar San Blas (32-60).

Sènior Masculí Nacional

Per la seua banda, el Sènior Masculí Nacional va vèncer a la sempre difícil pista d'Altea (61-78). Tot i tractar-se del primer partit de la temporada per als de Bernardo Sanz, es van poder començar a veure sobre la pista les dinàmiques que el cos tècnic ha anat introduint als entrenaments desenvolupats durant la pretemporada, amb l'accent posat especialment a l'apartat defensiu.

Després d'un inici igualat, l'alt ritme de joc imposat pels deniers i l'encert en el tir exterior van donar els primers avantatges que van estirar fins a assolir els 20 punts en arribar al descans.

A la segona part van mantindre les diferències malgrat ser un poc més irregulars en atac en superar els rivals en el rebot. Altea va tirar d'orgull i va intentar tornar a ficar-se en el matx, però els de Dénia van poder estabilitzar l'avantatge sempre per sobre dels quinze punts, fins a finalitzar el matx.

Sènior Femení

L'equip Senior Femení també es va imposar en el seu primer compromís del curs en derrotar les noies de Jorge Juan de Novelda (55-39) a Joan Fuster. Les visitants van posar molt difícils les coses a les de Dénia sense concedir un respir.

Després d'un bon inici van aconseguir obrir una xicoteta diferència que van mantindre fins a assolir el descans deu punts a dalt al marcador. La reacció de les de Novelda després del pas per vestidors va comprimir el tempteig fins a acostar-se a un punt de distància al tercer període, i van entrar així en una fase d'igualtat en els minuts següents.

A l'últim quart, la calma i l'agressivitat en atac de l'equip denier va trencar el partit en els últims minuts en poder sobreposar-se al cansament acumulat.

Júnior Masculí

La tercera victòria per a la representació del Dénia Bàsquet la va sumar l'equip Junior Masculí que va estrenar la temporada al pavelló de Joan Fuster per imposar-se a CB Pego (71-61).

Un primer quart excel·lent dels de Rubén Velázquez deixava la impressió a la grada que el partit seria plàcid per als deniers (24-12). Encara que Pego va reaccionar reduint distàncies al segon quart. Després del descans, després d'un tercer quart igualat, els nois de Dénia van tornar a agafar les regnes per entrar a l'últim període amb l'avantatge de setze punts (52-36).

El partit es va convertir en anar i venir de possessions curtes que comportaven moltes pèrdues de pilota i baixos percentatges. Va ser en aquest escenari quan Pego es va moure més còmode i va remuntar la distància fins a posar-se a un sol punt de distància quan restaven tres minuts per jugar. Finalment, l'equip va saber recompondre's i en els darrers instants va ampliar el seu avantatge aconseguint una patida victòria.

Cadet Masculí DBC 08

Menys problemes va tindre l'equip Cadet Masculí DBC 08 per derrotar CD Paidos al pavelló de Beniarbeig en un partit que va dominar des del principi fins al final (5-46). Amb només dues setmanes d'entrenaments acumulats, Pascual Miralles, que dirigirà aquest curs als nois 2008, volia veure si els conceptes introduïts als entrenaments tenien transferència a la competició.

Per això, des del principi van eixir amb una defensa molt activa i de pressió que va concedir la possibilitat de fer ràpides transicions. No van abaixar el ritme durant tot el partit ia poc a poc van augmentar les diferències fins a tancar el marcador.

Infantil Femení DBC

Finalment, l'Infantil Femení DBC 09 va resultar vençut pel Montemar San Blás a Joan Fuster. El seu alt ritme de joc en atac i la seua pressió a la defensa durant els 40 minuts va ser desgastant les de Dénia fent-les cometre molts errors.

Tot i el resultat, el partit va resultar realment vàlid per reprendre sensacions i també per reflexionar sobre el que l'Infantil Femení ha de treballar per ser capaç de competir a un nivell més alt.