Laurence Rastell va aconseguir la Medalla de bronze amb Espanya al Mundial de Raquetes de Neu

07 de gener de 2019 - 10: 00

L'atleta Laurence Rastell ve de penjar del seu coll la medalla de bronze per equips amb Espanya del Campionat Mundial de Raquetes de Neu, que va celebrar la seua 46 edició de la "Ciaspolada" al Val di Non al Trentino italià.

Laurence Rastell, atleta del Club Atletisme Baleària Dianium, va ser desena a nivell individual, entrant en meta amb un registre de 53 minuts i 9 segons. Junt a les seues companyes; Alexandra Fernández Collado i Melanie Peñalver van aconseguir per a Espanya el tercer lloc.

El circuit, amb un recorregut de 8.10 km, va haver de ser cobert amb neu artificial durant els últims 20 dies per poder-se celebrar el Campionat, amb un pressupost de 1 milió d'euros.

A la cursa van participar 2.300 corredors de 29 països entre els quals van estar dos representants de la Marina Alta, Laurence i el javienc Nasio Cardona.

La eixida es va donar a les 10: 30 hores liderant la prova els espanyols Nacho Hernando i el seu company de selecció Roberto Ruiz, que van imprimir un fort ritme. Al pas del quilòmetre 4 el local Cesare Maestri va prendre la iniciativa de la cursa posant-se en cap, seguit del subcampió del món Joseph Gray i d'Hernando.

Al quilòmetre 6 un altre local, Alessandro Rambaldini, superava a Nacho Hernando enviant-lo a la quarta plaça i impedint prendre-li la tercera plaça durant els dos últims quilòmetres.

Nacho Hernando creuava la meta en quarta posició amb un temps de 30: 30.86. El vencedor ha estat Cesare Maestri, seguit per Joseph Gray i per Alessandro Rambaldini. Hernando es va proclamar Campió del Món en la seua categoria i va aconseguir el bronze amb el conjunt nacional junt a Roberto Ruiz Revolta i Ignacio Cardona Torres, atleta del Club Atletisme Llebeig Xàbia.

La selecció espanyola femenina ha aconseguit també el bronze en aquest Campionat amb Melanie Peñalver Alles, Alexandra Fernández Collado i Laurence Rastell.