La deniera Andrea Fernández, guanyadora del Triatló Olímpic de Melilla

10 2019 abril - 09: 17

El Classificatori per al Campionat d'Espanya celebrat, dins de la Copa d'Europa de Triatló de Melillla, Va deixar com a vencedora en la categoria Elit Femenina a Andrea Fernández. La prova es va celebrar sobre la distància olímpica.

La deniera i la resta de participants van prendre la eixida a les 10 del matí, cinc minuts després de la eixida de la prova masculina. La pluja va fer acte de presència i les aigües estaven molt mogudes per la inestabilitat del temps. El segment de natació era un circuit de dos girs de 750 metres, amb transicions llargues en què havia de eixir a la riba per realitzar la segona volta de natació.

Andrea Fernández va eixir de l'aigua cap al box de ciclisme en segona posició, encapçalant un grup de tres triatletes que aviat es van muntar en les seues bicis i es van posar a treballar per atrapar a una triatleta escapada. En la segona de les deu voltes que van haver de recórrer per realitzar els 40 quilòmetres van donar abast a la triatleta escapada. El segment ciclista va tindre lloc sobre un circuit urbà sinuós i mullat, amb una gran quantitat de rotondes que ho va fer molt perillós. Finalment el grup de cap que va arribar a la transició es va reduir a tres, després de quedar despenjada una de les triatletes.

Un cop dipositades les bicicletes van eixir a realitzar els 10 quilòmetres de carrera a peu que els restaven. Van donar cinc voltes a un circuit pel passeig marítim. La deniera va prendre el comandament impulsant als seus dos acompanyants a mantindre un alt ritme de carrera. Va ser a la tercera volta quan Andrea Fernández va canviar el seu ritme de carrera, no va poder ser seguida per cap de les seues acompanyants i va entrar en meta amb una diferència considerable de temps sobre la segona classificada.

Andrea Fernández va traspassar l'arc d'arribada en 2h 13'29 ", avantatjant a Irene Alcaide (Utrera Aquàtica) En uns quatre minuts (2h.17'40 "), i un poc més de sis minuts a la tercera classificada, Marta Barbeito (ciclista Ferrol), Que va marcar un crono de 2h.19'46 ".

Amb aquest triomf Andrea aconseguix la classificació directa al Campionat d'Espanya de Triatló categoria Elite distància Olímpica, a celebrar el proper 29 de setembre a la Corunya en la primera de les quatre proves classificatòries disponibles al calendari.

La següent cita per a Andrea serà aquest proper diumenge a Cullera, al Campionat Autonòmica Universitari en què el seu equip, la Universitat d'Alacant, Espera revalidar el seu títol de campió.