Javier Major i Encarna Cardona triomfadors a la 'XVI Volta a Peu de la Xara'

27 de setembre de 2016 - 00: 01

En una gran ambient es va celebrar la "XVI Volta a Peu la Xara"Que va reunir gairebé 400 atletes en la prova reina. Els triomfadors d'aquesta carrera van ser Javier Major en homes i Encarna Cardona en dones.

Javier Major entrant a meta

La cursa reina va tindre una eixida molt ràpida amb un grup capdavanter en el qual van estar atletes del CA La Nucia, CA Llebeig Xàbia i CA Benissa que van imprimir un ritme molt alt. Això va provocar que es estirés el grup, buscant cada atleta seu ritme més apropiat per realitzar la prova. Sobre el quilòmetre 6 hi va haver un canvi de ritme per part de Major que només va poder seguir Víctor Fernández. Aquest duel es va mantindre fins als metres finals on el de la Marina Baixa va aconseguir uns metres d'avantatge que li van valer per entrar el primer a meta. El temps del vencedor va ser de 23 minuts i 43 segons. Víctor Fernández va ser segon amb una marca de 23 minuts i 46 segons. La tercera plaça va ser per a Adrián Hadri amb un registre de 24 minuts i 1 segon.

En dones la dominadora de la prova va ser Encarna Cardona del Club Atletisme Baleària Dianium que va ser la vencedora entre les dones amb un temps de 29 minuts i 50 segons. La segona plaça va ser per a Carmen Fernández amb un registre de 30 minuts i 4 segons. La tercera a creuar la meta va ser Erika Malonda amb una marca de 30 minuts i 40 segons.