Glòria Medina, d'Unió Ciclista Montgó, venç en el Campionat Autonòmic MTB XC

02 d'agost de 2019 - 14: 08

Gloria Medina, integrant del club Unió Ciclista Montgó, Va competir per Multiesport-Calafrut-UcMontgó i va guanyar el Campionat Autonòmic MTB XC en categoria Màster 30, celebrat el passat 14 de juliol a Elda. Aquesta és la prova reina de la Comunitat Valenciana en aquesta modalitat del Mountain Bike perquè atorga l'anhelat mallot autonòmic amb el qual haurà de competir en successives proves durant la temporada 2019-2020.

Una setmana després, el passat 21 de juliol, també va participar en el Campionat d'Espanya de la mateixa modalitat en Arguedas (Navarra) quedant 6a de la categoria Màster 30.

Aquest tipus de competició, també coneguda com ral·li, consisteix a recórrer entre 3-6 voltes un circuit curt (5 quilòmetres aproximadament) amb un desnivell acumulat d'uns 200 metres i caracteritzat per una duresa física i tècnica extrema. Els ciclistes han de triar entre traçades molt difícils i ràpides (salts o pendents verticals i trencades) o traçades menys tècniques però més llargues. Es prima la potència i la tècnica de pedaleig per aconseguir concloure el més ràpid possible el nombre de voltes al circuit.
Com a novetat, aquest any en Arguedas, hi va haver retransmissió en directe a través de la pàgina de Facebook del Campionat, la qual cosa va fer que des de tots els continents abans es poguera seguir el Campionat.

Encara Glòria és natural de Canals (València), porta ja 2 temporades competint pel club dienense en modalitat Mountain Bike ral·li i marató a nivell nacional i en competicions UCI, així com en circuits BTT de la Comunitat Valenciana. De fet, aquesta temporada 2019 ha guanyat al Circuit BTT de la Ribera i, a falta de dues proves, és líder femenina del Circuit BTT de les Comarques Centrals.