Cap de setmana agredolç per al Dénia Bàsquet

21 de novembre de 2022 - 10: 18

L'equip Senior Masculí DBC SUMA 1 Nacional va tornar a ensopegar amb CD San ​​Pedro Moixent (67-87), equip que sembla tindre-nos presa la mesura les últimes temporades.

Els de Bernardo Sanz i Pascual Miralles van començar molt bé el matx, molt encertats i sòlids sota els cèrcols, distanciant-se amb deu punts d'avantatge al final del primer període (24-14). L'únic «però» va ser la càrrega de faltes personals que es va aguditzar encara més al segon temps.

Moixent sabia a què havia de jugar, i la penalització de qualsevol contacte dins de la zona no va ajudar els locals, circumstància de la qual van saber treure millor profit els visitants. Com a resultat, es va veure limitada la rotació deniera i, el pitjor, una vegada més van perdre el focus del matx. De mica en mica van anar perdent l'avantatge aconseguit, arribant tres punts per sota al marcador al descans.

La segona part va ser molt igualada i competida fins que va arribar la desqualificació per acumulació de faltes tècniques de Bernardo Sanz al minut quatre de l'últim període. L'experiència i l'encert dels rivals, i el desànim general de l'equip que no trobava solucions per respondre al plantejament visitant, va fer que la diferència es disparés des d'allà fins al final del partit.

S'haurà d'unir molt i madurar l'equip per ser capaç de competir millor i créixer davant les dificultats.

L'equip Senior Femení va aconseguir imposar-se a Ondara en un matx que es va complicar més del previst (51-65) a causa de la bona actuació de l'equip local

El primer quart el van dominar les de Dénia amb claredat (7-18), però a partir del segon la defensa zonal de CB Ondara va anar incomodant cada cop més, impedint-les anotar amb fluïdesa.

El segon i tercer període van ser molt equilibrats, costant a les denieres molt mantindre l'avantatge adquirit. Les amfitriones havien començat a creure que era possible acostar-se al marcador i augmentaven la seua pressió, mentre que el Dénia Bàsquet, per contra, no eren reconeixibles en defensa.

Mitjançat el darrer període, Ondara va estrènyer la diferència acostant-se a cinc punts de distància. Juan Luis Pérez va sol·licitar un temps mort oportú gràcies al que va aconseguir fer reaccionar l'equip. Les seues jugadores van tornar a agafar el comandament de la situació i van evitar arribar a un final de matx apretat, encara que sens dubte van prendre nota del que va passar per saltar molt més actives a la pista en els compromisos que resten a aquesta primera fase de la competició.

L'equip Senior Masculí Preferent va caure per la mínima a Joan Fuster davant Ifach Calp, al derbi comarcal que comportava la sisena jornada de lliga (79-80)

El matx es va resoldre en un final agònic en què els de Carlos Vila van desaprofitar fins a quatre llançaments molt forçats per capgirar el marcador en els últims segons del xoc.

Tot i que en els compassos inicials del partit van aconseguir els primers avantatges al marcador, el seu joveníssim rival no va deixar que s'apoderessin del control del ritme de joc, remuntant al segon període per arribar un punt a dalt al descans.

A la segona part, els de Calp van aconseguir ser més regulars i, malgrat les moltes imprecisions comeses pels dos equips, van ampliar a set punts el seu avantatge en arribar a l'últim període.

En aquesta ocasió els de Dénia van ser capaços de mantindre la calma aconseguint tallar la seua escalada, per poc a poc recuperar després el terreny perdut i arribar amb el marcador igualat al final del partit. La fortuna no va voler aliar-se en aquesta ocasió amb els deniers, quedant-se amb la mel als llavis.