El Senior femení del CBDénia, campió de grup i lluitarà pel títol autonòmic

12 2022 abril - 23: 22

L'equip Senior Femení Preferent va disputar aquest cap de setmana els seus dos darrers partits del Campionat Preferent. Les victòries aconseguides en els dos partits li asseguren la primera plaça del Grup G i el pas a les eliminatòries pel títol de la categoria a nivell autonòmic, que començaran a partir del 30 d'abril.

16 equips, els nou campions de grup i els set millors segons classificats, accediran llavors als vuitens de final que es disputaran pel sistema de Copa, amb partits d'anada i tornada previstos dins un mateix cap de setmana.

Les dues setmanes següents serà el torn dels quarts de final i les semifinals que s'han programat també pel mateix sistema de competició, estant prevista la gran final per al dia 22 de maig, a partit únic a seu encara per determinar.

L'equip acumula 22 victòries en els 26 partits oficials que ha disputat des que va començar el curs. Va aconseguir les semifinals de la Lliga Valenciana, va liderar després el seu grup a la fase inicial de nivells sense conèixer la derrota, i ara competirà pel títol autonòmic com a líder del seu grup al campionat preferent, amb l'objectiu d'arrodonir aquesta gran temporada.

El Senior Femení Preferent es va imposar divendres al CB Pego en partit ajornat jugat al pavelló de Joan Fuster (60-34). Una bona arrencada de trobada va donar a les jugadores de Juan Luis Pérez prou avantatge per afrontar la resta del xoc amb comoditat.

La constant entrega de les visitants va impedir que el partit es trenqués, aconseguint que l'avantatge s'estabilitzés en quinze punts en arribar al descans (31-16). La segona part va ser molt semblant, amb Dénia Basquet portant sempre la iniciativa i CB Pego estirant orgull per impedir que ens allunyéssim al marcador, donant sempre una excel·lent imatge.

Totes les jugadores van disposar de minuts a la pista i van mostrar l'ambició amb què arriben a aquest final de curs.

L'endemà, les noies del Senior Femení Preferent tornaven a jugar visitant en aquesta ocasió la pista d'Ondara, equip davant el qual es va jugar un partit molt seriós (30-73), amb què es tancava la segona fase de la temporada.

Les locals són probablement l'equip de més progressió al llarg d'aquesta temporada, i exigien a les de Juan Luis Pérez entrar al partit amb la màxima concentració per poder superar-los.

Les denieres van saber controlar el rebot durant tot el matx i van estar molt ràpides al contraatac. A més van tindre un dia excel·lent en el tir exterior amb què van desarborar tot el plantejament proposat per les locals per complicar-nos les coses.

Amb aquesta consistent victòria es garantia matemàticament el lideratge en solitari de la classificació, i el pas a les eliminatòries pel títol en què les nostres noies lluitaran per fer un gran paper.

Denia Basquet Suma 1r Nacional

Denia Basquet Suma 1r Nacional es va imposar a CD Onil (74-68) a la segona jornada de la fase de permanència, i està més a prop d'assegurar matemàticament la seua continuïtat a la categoria.

El partit va ser molt comxicotet i va mostrar la millor cara dels dos equips, sabedors de la importància del mateix. Si per als de Bernardo Sanz era gairebé obligat imposar-se a casa per evitar complicacions, per a Onil la victòria podia suposar tindre peu i mig a la salvació.

Els dos contendents van començar el partit molt encertats i van acceptar jugar a un ritme alt de joc. De mica en mica, les defenses es van anar imposant tractant les dues banquetes de portar el partit al terreny que més li convenia. En el pols, l'encert més gran de Denia Basquet li va atorgar els primers avantatges que arribarien als nou punts en arribar al descans (41-32).

Els nostres van saber mantindre el seu avantatge al llarg de tot el segon temps. Si bé és cert que van tindre a la mà en més d'una ocasió trencar el partit, no ho és menys que els visitants sempre van reaccionar a temps aconseguint mantindre-se a prop al marcador quan arribava el final del matx.

En els dos últims minuts Onil va posar la resta i va comprimir més el resultat, però Denia Basquet va tirar de consistència per resoldre la situació i distanciar-se prou per no patir en els últims compassos del xoc.

Després de l'aturada de la setmana que ve per les festes de Pasqua, l'equip visitarà Xàtiva on disposarà de la seua primera oportunitat de sentenciar definitivament la salvació en cas d'aconseguir el triomf.

Sènior Masculí Preferent

L'equip Senior Masculí Preferent va acariciar una transcendental victòria davant Picanya Basquet (71-76) que se li va acabar escapant als últims compassos del matx.

Gran començament de partit dels de Carlos Vila, amb fermesa en defensa i ràpides transicions, que ens feia creure que podríem lluitar per un més que valuós triomf que ens donés ales per aconseguir la permanència en la categoria.

Però, a poc a poc, els nostres percentatges van anar baixant i els visitants després d'igualar el tempteig al final del primer quart, se n'anaven al descans amb avantatge de sis punts (37-43).

La dinàmica semblava canviar a favor nostre en el tercer, que vam començar amb la consigna de protegir el nostre cèrcol davant les seues constants penetracions. El nostre encert ens va permetre recuperar el comandament de la trobada en un obrir i tancar els ulls.

Després d'uns minuts amb el partit molt obert en què cap semblava poder fer un pas endavant, es va arribar amb taules al darrer i definitiu període (47-47). La seguretat més gran dels valencians en els moments clau va ser determinant per jugar un final de partit al qual s'arribava en igualtat.

El lleuger avantatge que van aconseguir quan faltaven tres minuts per a la conclusió, va ser suficient per acabar imposant-se complicant-nos així el final de temporada.

Els tres matxs que resten per finalitzar la lliga seran determinants per a la sort de l'equip. Tot i que ja no depenem de nosaltres mateixos per mantindre la categoria, estem convençuts que per part dels nostres nois no quedarà intentar-ho fins al darrer segon de la competició.

Lamentar la lesió de Marc Muñoz que en un xoc fortuït va patir una factura dels ossos propis del nas, ia qui desitgem una ràpida i perfecta recuperació.

Junior Femení Preferent

L'equip Junior Femení Preferent havia de disputar dos partits aquest cap de setmana, tots dos a Dénia, davant del Pilar de València i Logos Sedaví.

Per diferents problemes, El Pilar va anunciar divendres que no disputaria el partit, comunicant-ho així a la FBCV, assumint en conseqüència la sanció corresponent.

Seria doncs diumenge quan les jugadores de Juan Luis Pérez van poder competir, enfrontant-se a Joan Fuster a Logos Sedaví a qui es van imposar (74-55) en un matx amb dues cares ben diferenciades.

Vam començar el partits massa relaxades i les visitants es van encarregar de despertar forçant-nos a cometre molts errors fruit de la seua pressió defensiva a tota la pista.

De mica en mica l'equip es va anar centrant i va començar a ser reconeixible, obtenint un xicotet avantatge al descans (35-29) que asseia les bases de la victòria.

A ple rendiment, l'equip va fer un segon temps excel·lent sense donar opcions al seu rival. L'augment de la intensitat defensiva, el control del rebot, els ràpids contraatacs i el millor percentatge ara en els llançaments, van anar fent que la distància al marcador creixés progressivament fins al final.

Després de l'aturada de les Pasqües arribaran els dies 23 i 24 d'abril els dos darrers partits que resten a aquesta segona fase, amb l'objectiu d'aconseguir la tercera plaça final al Grup B.

Dues de les terceres classificades dels tres grups de la categoria accediran a les eliminatòries pel títol de campiones autonòmiques de Preferent.

Júnior Masculí Preferent

L'equip Junior Masculí Preferent va aconseguir una importantíssima victòria en el desplaçament a Oliva (40-65) i arriba al final de la lliga amb moltes opcions d'aconseguir la permanència.

Bon partit de l´equip sobretot l´aspecte defensiu. La pressió constant sobre la línia de passada va fer que els locals perdessin moltes pilotes que les de Rubén Velázquez van convertir en senzilles cistelles, incrementant gradualment l'avantatge a la primera part.

La bona presa de decisions des del joc interior, la duresa al rebot i l'encert al tir exterior van anar deixant després sense resposta a un treballador CB Oliva que ho va intentar sempre fins al final.

Important victòria que ens allunya encara més dels llocs de baix de la taula i obliga els equips que ens perseguixen a fer un perfecte final de lliga per superar-nos a la classificació.

No estem però matemàticament fora de perill pel que haurem de continuar treballant en la línia que ho venim fent per acabar de complir l'objectiu perseguit en els tres partits que ens resten per disputar.