El Sènior femení de Bàsquet Dénia passa a quarts de final

02 de maig de 2022 - 13: 24

El Senior Masculí DBC SUMA va aconseguir salvar matemàticament la categoria 1r Nacional en imposar-se a Joan Fuster a CB Marcelina Benifaió (88-71) fent un partit molt complet.

L'equip va aprofitar la segona oportunitat d'assolir l'objectiu quan encara resten dues jornades per disputar. Ara buscarà la millor classificació final possible, l'any de la seua consolidació en aquest nivell exigent que és avantsala de les competicions d'àmbit nacional.

Tots dos equips van començar molt encertats en atac. Els ajustaments defensius ordenats per Bernardo Sanz ens van donar al final del primer quart una renda de deu punts, que després vam saber administrar durant tot el matx.

Després del descans van arribar els millors minuts dels valencians que van comprimir el marcador i van arribar a igualar-lo. La reacció dels nostres no es va fer esperar i en els darrers minuts del tercer quart i al començament del darrer, van posar la directa distanciant-se fins a decidir el partit evitant així possibles problemes.

Nacho Ots i els germans Arturo i Paolo Adolphi van fer un esforç per estar amb l'equip malgrat estar encara recuperant-se de les seues lesions, en un dia en què era baixa per motius laborals de Kevin Piera. Lamentar la lesió de Vicent Puigcerver al llarg del partit a qui desitgem una ràpida recuperació.

Tot i tots els problemes, l'equip es va emportar aquest important triomf consolidant la seua plaça a la categoria, ia més ho va fer jugant un molt bon bàsquet, que va ser aplaudit per una grada que ha estat una altra de les peces fonamentals aquest curs per poder assolir els objectius de l equip.

Senior Femení Preferent

L'equip Senior Femení Preferent va superar l'eliminatòria de vuitens de final, primera que havia de fer front a la lluita pel títol de la categoria, en imposar-se en els dos partits disputats durant el cap de setmana a les noies de Vila Real BC.

Dissabte l'equip es desplaçava a terres castellonenques per començar una sèrie que es jugaria durant el cap de setmana, en què comptava amb el factor pista a favor.

En un partit gens senzill va acabar superant les locals amb més diferència de la que es va viure sobre la pista (47-64) fent un important pas per passar de ronda.

No vam estar còmodes a la primera part. La seua forta defensa ens portava a perdre pilotes i no ens feia gens fàcil construir el nostre joc ofensiu.

Tot i això després del descans vam trobar la tecla per superar la seua pressió i vam poder jugar molt més fluides. L'augment de la nostra intensitat en defensa ens va permetre enllaçar ràpids contraatacs i vam aconseguir comptar amb una xicoteta renda favorable.

Ja a l'últim període veient-se superades, les locals van baixar un poc els braços, circumstància que vam aprofitar per obrir més distància i pràcticament sentenciar l'eliminatòria, encara que sabíem que l'endemà hauríem de tornar a ratllar a un nivell alt per superar-los de nou.

DBC Senior Femení

El partit de tornada va ser un calc del primer, DBC Senior Femení va haver de posar els cinc sentits sobre la pista per derrotar un bon Vila Real (56-39).

De nou a la primera part les nostres rivals ens van complicar molt les coses, obligant-nos a concentrar-nos al màxim per minimitzar errors. La seua falta d'encert en els últims compassos del segon període va evitar que marxessin a vestidors amb avantatge al final de la primera part.

Seria de nou un gran tercer període el que establiria les bases per a aquesta segona victòria a l'eliminatòria per a les de Juan Luis Pérez.

Molt més forts en defensa, van tallar en sec l'anotació visitant mentre en atac es millorava en efectivitat, incrementant-se les diferències paulatinament fins a tornar a tancar el partit amb una còmoda diferència.

L'equip passa de ronda i s'enfrontarà el proper cap de setmana a quarts de final a CDSC Godella, una altra vegada amb el factor pista a favor pel que es desplaçaran a València dissabte i rebran a Joan Fuster els seus rivals diumenge.

Sènior Masculí Preferent

L'equip Senior Masculí Preferent va salvar la categoria a l'última jornada del campionat en superar a Denia Alginet (64-63) i caure derrotat Oliva a la pista de Jesuitas València, resultat del que depeníem per aconseguir arrodonir aquest valuós objectiu.

Alginet va demostrar ser un equip excel·lent. La seua fortalesa física i l'alt percentatge d'encert aconseguit des de més enllà de la línia de 6'75 metres, els va mantindre sempre a la trobada malgrat tota la intensitat que vam posar sobre la pista, obligats com els estàvem a derrotar.

El partit va transitar sempre a la màxima igualtat. A mesura que avançava el cronòmetre es percebia que el seu final seria agònic, justament l'escenari on no volíem arribar al tindre sobre nosaltres tota la pressió pel resultat.

No obstant aquesta vegada la sort que ens ha estat durant la temporada tantes vegades esquiva, es va aliar amb nosaltres per partida doble.

Després de retallar els valencians a un punt el nostre avantatge mancant un minut per jugar, cap dels dos equips va sumar més cistelles al cèrcol contrari, tancant-se el partit amb una victòria soferta però imprescindible per assolir l'objectiu de la permanència.

Els nostres van ser molt intel·ligents en aquell final de trobada, encertant en totes les decisions preses per conservar el seu avantatge.

L'equip va celebrar de manera continguda el triomf ja que el partit entre Jesuitas i Oliva havia començat una hora després que el nostre.

Quan per fi es va conèixer el resultat vam poder deixar anar tota la tensió acumulada i celebrar amb gran alegria l'èxit aconseguit.

No ha estat gens fàcil en un any on les lesions han estat protagonistes, limitant sempre les nostres capacitats al debut en una nova categoria que s'ha mostrat molt exigent per a nosaltres.

El partit també suposava el comiat de Fran Fornés Leal, que havia comunicat a l'equip la seua intenció de penjar les botes després d'aquest matx.

Jugador format a la nostra Escola, ha estat part dels nostres equips de manera ininterrompuda des de l'any 2007 passant per totes i cadascuna de les categories sempre amb gran rendiment.

Ha estat peça fonamental del Senior Preferent a qui ha donat durant molts anys consistència i identitat dins i fora de la pista. Sens dubte un jugador molt important que trobarem molt a faltar, però a qui desitgem tot el millor en els projectes que emprendrà a partir d'ara.

Junior Masculí preferent

L'equip Junior Masculí preferent va acomiadar la temporada amb dos desplaçaments difícils que afrontava a més amb la plantilla molt reduïda per lesions i compromisos acadèmics i familiars.

El primer es va disputar dissabte a Genovés (106-49) on els locals ens van penalitzar una dubitativa arrencada de partit, cobrant un important avantatge que ja va ser impossible després revertir.

L'equip de Rubén Velázquez va anar entrant en dinàmica sabent capejar el temporal, i en l'últim període va millorar el seu rendiment acabant el matx jugant molt bons minuts, que almenys van fer que sortíssim del pavelló amb el cap alt i conscients de tot el que havíem fallat per intentar no repetir-ho.

Diumenge l'equip Junior Masculí es va desplaçar a Sueca (84-58) per tancar la seua participació a la competició oficial de la temporada a la categoria Preferent.

Amb la lliçó apresa del dia anterior, aquesta vegada vam començar el partit molt seriosos i malgrat que tornàvem a comptar només amb vuit jugadors per afrontar el compromís, vam mantindre la igualtat al marcador fins a assolir el descans.

Ja en el tercer període la càrrega de faltes personals va limitar encara més la nostra rotació, cosa que va ser molt ben aprofitada pels valencians per escapar-se al marcador fruit de la pressió a tota pista amb què en aquell moment de debilitat ens van defensar.

A l'últim quart vam recuperar el to i vam començar de nou a produir amb regularitat cistelles al cèrcol, però ja era massa tard per somiar recuperar el terreny perdut.

Últim partit de la temporada que tanca un curs de gran progressió per a un equip que l?estiu passat tenia més dubtes que realitats sobre la taula.

Els onze nois que acaben la temporada han fet un grandíssim pas endavant durant els mesos transcorreguts. Han assolit l'objectiu principal que era conservar la categoria en un any en què resultava especialment difícil aconseguir-ho en aprovar-se a l'última assemblea el descens aquest curs de quatre equips a la categoria 1r Zonal.

A tots, als que seguiran sent Juniors l'any que ve i als que passaran a sènior, els queda molt bàsquet per davant, tant de bo puguem compartir-ho amb ells durant molts anys.