El Dénia Basquet Club Suma aconseguix la seua setena victòria davant de Montemar

31 de gener de 2022 - 12: 17

Dénia Basquet SUMA finalment va poder tornar a competir després de més d'un mes des del seu últim partit. L'equip ho va fer aconseguint davant de Montemar (80-55) la seua setena victòria de la temporada. Número que iguala en les deu jornades que de moment ha pogut disputar els mateixos triomfs aconseguits a tota la lliga regular del curs anterior, any del debut a la categoria 1a Divisió Nacional.

Una eixida amb molta concentració va permetre als deniers aconseguir aviat una renda que va sobrepassar els deu punts, dominant els alacantins en defensa i podent córrer ràpides transicions.

Al segon quart, el Denia Basquet no va saber regular el ritme i Montemar es va acostar al marcador en estar molt encertat des del tir lliure, aprofitant l'excés de personals que van cometre els de Dénia.

Seria a partir del descans quan els de Bernardo Sanz van començar a tindre les idees clares i van posar la directa per trencar irremissiblement el partit, jugant alguns dels millors moments de la temporada amb una grada bolcada amb ells aplaudint cada acció que realitzaven.

Ara començaran a recuperar els quatre partits que tenen pendents jugant moltes setmanes doble jornada, en una lliga que va determinant els quatre equips que lluitaran per entrar a la lligueta d'ascens a la Lliga EBA, entre els quals hui ens mantenim.

Sènior femení Preferent

L'equip Senior Femení Preferent va tornar igualment a la competició i ho va fer disputant un partit molt més igualat del que diu el marcador final davant el Joventut Xàbia a Joan Fuster (64-44).

les de Juan Luis Pérez van jugar clarament de menys a més acusant en excés la manca de continuïtat en entrenaments i partits a causa de la pandèmia.

Les visitants van tancar molt bé els espais en defensa i van estar molt bé en el rebot de l'arrencada del partit, dominant al marcador durant els primers quinze minuts del matx.

Un temps mort a mitjans del segon quart va suposar la reacció de l'equip que va començar a recuperar terreny, arribant a dalt del descans i ampliant després a poc a poc les diferències, davant d'un lluitador Joventut que no es va rendir fins que va sonar la botzina final.

L'equip haurà de recuperar ritme de joc per tornar a la línia que mostrava abans de les Nadal.

Senior masculí Preferent

L'equip Senior Masculí Preferent es va retrobar amb la victòria en el desplaçament a Ondara (51-57), en un partit que d'entrada va presagiar un resultat ben diferent ja que els locals van saltar a pista molt encertats.

La bona lectura dels punts forts del seu atac i l'afany posat sobre la pista per tots els jugadors, va permetre als deniers, reduir distàncies abans de finalitzar el primer quart i poder així mantindre l'ànim intacte.

El parcial favorable que aconseguia al tercer quart, pujant línies defensives i controlant millor el rebot, va permetre arribar a un renyit final en què, aquesta vegada sí, la sort va voler estar del costat dels de Dénia permetent aconseguir una victòria balsàmica.

La classificació es comprimeix deixant un alt nombre d'equips separats per poques victòries, cosa que fa que la segona volta de la lliga siga tan competida com de difícil pronòstic tant pel costat de l'ascens a Autonòmica, com pel del descens a 1r Zonal.

Junior Femení

L'equip Junior Femení també va poder disputar per fi el seu segon matx del Campionat Preferent, i ho va fer en una pista sempre difícil com és la de Terralfàs (71-57), un rival que sempre ha posat les de Dénia contra les cordes i els fa estar concentrades durant tot el partit, obligant-les a treure el millor d'elles mateixes.

Les noies del Dénia Bàsquet van saltar a la pista amb moltes ganes i esforç aconseguint posar-se al davant al marcador.

A poc a poc, les locals van augmentar la intensitat passant a dominar el ritme del partit. No van tindre bon percentatge en els llançaments, perdonant moltes bones opcions a prop de cistella. Les d'Alfàs van saber aprofitar-ho per distanciar-se fins a vint punts d'avantatge abans del descans.

Les denieres van millorar en efectivitat a la represa i es van acostar fins a posar-nos a deu punts. Però les energies es van anar esgotant i les locals ho van aprofitar per mantindre una còmoda distància al marcador.

Tot i això, bon partit de les noies que es van deixar sobre la pista tot el que tenien, i que segur continuaran creixent en aquesta segona part de l'any millorant cada setmana el seu rendiment.

Junior masculí Preferent

Fonamental victòria del Júnior Masculí Preferent a Joan Fuster davant Enguera (68-61) per seguir endavant en la seua escalada a la classificació, escapant dels llocs de cua després d'una mala arrencada de curs.

L'equip va començar amb dubtes i escàs ritme, fet que va fer que els valencians juguessin molt còmodes i acabessin dominant el primer quart per deu punts.

Es van refer a base de tornar a la idea bàsica de joc, amb l'accent posat a la defensa. A partir d'aquí van arribar la fluïdesa i les bones sensacions que no havien pogut trobar abans. Tot i això, Enguera va marxar al descans a dalt al marcador amb quatre punts d'avantatge.

A la segona part, els de Dénia van ser capaços de mantindre el to defensiu però alhora van sumar aquesta vegada una major paciència en els atacs estàtics, que ens va portar a tindre més èxit anotador.

Amb l'equip llançat, la cirereta la va posar el rebot en què tot l'equip es va implicar per assegurar una renda aconseguida amb moltíssim esforç.

Els de Rubén Velázquez van aconseguir una victòria que els situa decididament al grup d'equips de la zona temperada de la lliga, i el més important, que van seguir transmetent excel·lents sensacions tant a nivell individual com col·lectiu, fet que parla d'un treball molt seriós realitzat per un grup de jugadors molt units.