El DBC Senior Femení venç CB Col·legi Alemany en dues disputades trobades d'anada i tornada de vuitens de final

24 2023 abril - 11: 49

L'equip DBC Senior Femení va protagonitzar dos partits dolços el cap de setmana passat contra el CB Col·legi Alemany, vencent en tots dos partits, encara que per una diferència més aviat curta.

Partit d'anada contra CB Col·legi Alemany

El primer partit es va disputar a València, en què va ser la fase eliminatòria de vuitens de final a la pista rival amb un resultat final de 31-36. El partit va començar a la pista exterior on CB Col·legi Alemany disputen habitualment els seus partits com a locals. Seues van ser els primers avantatges gràcies a una zona molt tancada que els concedia el comandament al ritme de joc del partit.

Quan concloïa el primer període (10-07) va començar a ploure, cosa que va obligar, en aplicació del reglament, que el Club local oferís una pista coberta alternativa en què garantir la disputa del matx.

El partit es va reprendre al pavelló de Benicalap a les 19 hores. El segon quart no va tindre res a veure amb el que s'havia vist a la pista col·legial. Del bàsquet pausat de llavors es va passar a un altre frenètic amb constants canvis de possessió i oportunitats de contraatac.

Tot i això, la falta d'encert per part dels dos equips va fer que el tempteig al descans fos molt baix (20-19). No van canviar gaires coses després de reprendre's la trobada. Les defenses van superar en les dues parts del camp els atacs. Aconseguir anotar es feia cada vegada més complicat, per la qual cosa cada punt aconseguit resultava més que mai de gran importància.

Les de Dénia van estar més centrades que les rivals en els darrers deu minuts de partit, entrant amb un punt d'avantatge denier. Un parcial de 6-10 va acabar donant-los una victòria molt patida per un marge de cinc punts que l'endemà haurien de fer valer al matx de tornada, programat al pavelló de Joan Fuster.

Trobada de tornada contra CB Col·legi Alemany

Així, DBC Senior Femení i CB Col·legi Alemany van disputar diumenge la tornada dels vuitens de final del Campionat Preferent (57-55) oferint un partit igualat i ple d'emocions a un pavelló que es va omplir per donar suport a l'equip.

El primer quart va seguir el mateix guió del partit d'anada: dues defenses molt sòlides intentaven minimitzar els atacs rivals, cosa que feia que el marcador fos igualat (16-15).

El millor bàsquet de tot el cap de setmana per a les de Dénia arribaria en els deu minuts següents. Sense baixar ni un mil·límetre la intensitat defensiva, va arribar l'encert des del triple que els havia faltat fins aquell moment.

Quatre encerts consecutius van generar dubtes en la defensa de les valencianes i van veure l'oportunitat d'obrir bretxa al marcador, i van arribar al descans amb avantatge de quinze punts (37-22).

Millor es posarien les coses en l'arrencada del tercer període, ja que els quatre punts que van anotar d'inici els donaven l'avantatge més gran del que van gaudir en l'eliminatòria.

Tot i això, les jugadores del Col·legi Alemany no estaven disposades a rendir-se i partint d'un 0-6 en tot just un minut, van començar una remuntada que els va portar a entrar de nou en el partit, tancant el quart a només cinc punts de distància (45 -40).

L'atac de DBC Senior Femení no produïa punts malgrat generar bones oportunitats tant en estàtic com corrent, i les rivals ho van aprofitar capgirant el resultat quan quedaven quatre minuts per jugar.

Quan tot semblava tornar-se en contra, van reaccionar jugant amb molta intel·ligència, sumant punts en els moments clau on la balança s'inclinaria d'una banda o altra.

Van entrar així a l'últim minut de partit amb vuit punts d'avantatge que semblaven definitius. Però novament les col·legials van fer gala del seu caràcter i amb un triple i robatoris de pilota van comprimir el resultat fins a deixar-lo en la diferència final de dos punts amb què van acabar caient derrotades.

El proper rival del DBC Senior Femení a la cruïlla de quarts de final serà CB Eliseo Vidal, un altre equip de la ciutat de València, que ha superat per part seua en aquesta ronda l'Alcora. El format de competició tornarà a ser d'anada i tornada el mateix cap de setmana, gaudint les noies de Juan Luis Pérez novament del factor pista favorable en tindre millor classificació inicial que elles.

Per tant, dissabte visitaran la seua pista, jugant la tornada diumenge a Joan Fuster a les 12 hores, on esperen comptar de nou amb el suport de la nostra gran afició.