El DBC Nacional venç Adesavi en una dura trobada

27 de març de 2023 - 10: 38

Dénia Basquet SUMA 1 Nacional va fer un pas de gegant amb la victòria a Joan Fuster davant Adesavi (53-44) en tots els fronts que tenia oberts abans d'aquesta jornada. Aquest tercer triomf consecutiu suposa en primer lloc eludir matemàticament la plaça de descens directe de la categoria, quan falten quatre jornades per a la fi de la lliga regular.

Només una combinació de resultats adversos podrien encara portar l'equip al segon pitjor escenari possible, que seria haver de disputar el play off de permanència a 1a Divisió Nacional. La veritat és que l'equip de Dénia compta amb moltes probabilitats a favor que això no arribi a passar, però el que passi en les setmanes següents dictarà el curs dels esdeveniments.

En tercer lloc, l'equip depèn de si mateix per finalitzar la temporada ocupant una de les vuit primeres places del grup, que concedeixen el dret de disputar la primera de les eliminatòries d'ascens a la Lliga EBA.

Per això està obligat a defensar la seua actual sisena plaça a la classificació davant de tres rivals directes, tots a domicili: Ilicità, Altea i Montemar, abans de tancar aquesta primera fase de la competició rebent la visita del líder, La Vila, a Dénia.

Adesavi arribava a aquest matx consumint les seues últimes opcions d'eludir el descens i la veritat és que va fer un excel·lent matx, complicant les coses de principi a fi, en un dia en què als de Dénia els va tornar a costar moltíssim sumar punts al cèrcol rival. L'encert exterior dels visitants els permetia finalitzar el primer quart amb dos punts d'avantatge.

A la vista de faltava fluïdesa en atac als deniers, van optar per pujar el nivell defensiu i aconseguir així dificultar molt el seu joc, però seguien fallant en excés a la seua cistella de manera que el marcador al descans, encara que favorable, era realment baix (23 -20).

Les rotacions que introduïen Edu Clavero i Pascual Miralles a l'equip no van aconseguir trencar la dinàmica, i els de Sant Vicent van començar a creure en les seues opcions d'emportar-se la victòria.

L'últim quart es va iniciar amb avantatge de dos punts i amb molta pressió sobre els jugadors, sabedors de tot el que estava en joc en aquests darrers deu minuts del partit.

Un primer intent d'escapada va ser controlat des del tir lliure pels rivals, mantenint-se novament la igualtat fins a quedar quatre minuts per finalitzar el matx. Ningú al pavelló podia endevinar cap a quin costat de la balança s'acabaria inclinant el resultat.

Tot i això, quan més difícils estaven les coses, lluny de caure, els deniers van enllaçar els millors minuts en el partit amb la defensa sempre com a principal argument.

La seguretat des del tir lliure i dos triples providencials van obrir una distància al marcador que malgrat la insistència visitant, van acabar sent determinants per tancar un partit que marcava clarament l'esdevenir de l'equip al tram final de la lliga regular.

La setmana que ve el Dénia Suma es traslladarà a la pista de l'Il·licità, equip que els va superar a casa a la primera volta, on tindran una primera oportunitat de consolidar-se a les places de privilegi del grup.