Dénia Bàsquet Senior Femení s'imposa per segona vegada a UPB Gandía en un partit comxicotet

27 de febrer de 2023 - 09: 45

El segon enfrontament en set dies entre l'equip Senior Femení del Dénia Bàsquet i UPB Gandía es va saldar amb una nova victòria per a les jugadores de Juan Luis Pérez (64-45), si bé aquesta vegada el guió va ser ben diferent del del partit disputat la setmana anterior a pista de les valencianes.

Tot i que van començar dominant amb claredat els seus rivals, a partir del segon període la seua reacció va ser notable equilibrant-se el marcador fins a l'enlairament definitiu, que va arribar únicament en els últims deu minuts del matx.

Al descans la renda era de quatre punts. La seua tancada defensa per una banda i ser capaços aquesta vegada, a diferència de la setmana anterior, de trencar la seua pressió a tota la pista, va fer que les forces estiguessin anivellades.

Van començar les de Dénia la segona part amb les idees més clares. El seu encert des del triple els va obligar a arriscar més en defensa, creant-se a partir d'aquí més espais pels quals els van poder fer mal. L'increment de la intensitat defensiva també els va portar a cometre alguns errors.

Amb aquest nou escenari les diferències van créixer fins als catorze punts, començant a encarrilar-se així el resultat. A l'últim període les visitants no van deixar d'intentar tornar al matx fins a l'últim instant, fent que en suma el partit fos un dels més comxicotets que s'han vist aquest curs a Joan Fuster.

La propera jornada rebran la visita de CB Oliva, rival igualment de la part alta de la classificació davant els que buscaran mantindre el lideratge que ara ostenten a la classificació.

DBC SUMA Sènior Masculí 1 Nacional - NB Xàtiva (64-70)

DBC SUMA Senior Masculí 1 Nacional no va poder vèncer NB Xàtiva a Joan Fuster i va sumar una nova derrota (64-70), en un dia en què els va costar molt generar punts en atac.

Els valencians van començar molt encertats el partit mentre que els deniers perdien massa pilotes i no aconseguien anotar amb regularitat. Seria al segon període quan van trobar el camí per aconseguir igualar les forces, arribant-se al descans amb avantatge visitant per un sol punt (27-28) i l'equip en línia ascendent.

Els d'Eduardo Clavero i Pascual Miralles es van veure, però, una altra vegada en problemes al tercer quart, en tornar a baixar el seu encert.
Xàtiva jugava els seus millors minuts, amb molta efectivitat exterior i posant tota la seua energia a la lluita sota els dos taulers. Com a resultat, la diferència es va disparar fins als catorze punts obligant els de Dénia a intentar una èpica remuntada per lluitar pel matx.

Sens dubte, l'equip ho va intentar fins a l'últim moment. Va arribar finalment al quart període l'encert des del triple, i la pressió defensiva va provocar multitud de pèrdues de pilota als visitants.

Les diferències es van anar estrenyent, faltant finalment molt poc per aconseguir capgirar el tempteig, però la veritat és que la reacció, que per meritòria ha de servir per reforçar l'equip, va ser vespradana i un equip fort com el que els visitava no anava a desaprofitar l'ocasió d'emportar-se la victòria.

El Dénia Bàsquet tindrà una difícil eixida el proper cap de setmana a la pista de Moixent, un altre dels equips que comanden la classificació a què tradicionalment els costa molt superar.

Senior Masculí Preferent - SCD Carolines (70-71)

L'equip Senior Masculí Preferent va patir una derrota molt ajustada davant SCD Carolinas al pavelló de Joan Fuster, perdent per un marcador de 70-71. Tot i l'enorme esforç de l'equip per mantindre-se al nivell del seu rival durant gran part del matx i portar la iniciativa, el partit se'ls va escapar en els instants finals, sent aquesta la tercera derrota per mínima diferència des de començament de temporada.

Durant la primera part del partit, l'equip semblava dominar el tempo del joc, atacant amb fluïdesa i sent verticals al cèrcol. Tot i això, en defensa no aconseguien consolidar el que havia guanyat en camp contrari, cosa que els deixava a costa de les fallades de l'oponent, incapaços de condicionar els seus trets per rebaixar els seus percentatges. Tot i això, l'equip va aconseguir arribar al descans amb un avantatge de set punts, cosa que els va fer sentir que podien competir per la victòria.

Al tercer quart, però, van ser els visitants els que a poc a poc van aconseguir posar-se per davant gràcies al seu major encert en el llançament exterior. Al tram final del partit, tots dos equips van comptar amb les mateixes oportunitats de victòria, però la falta de frescor de l'equip local els va passar factura. No van aconseguir construir atacs clars que els haguessin permès decantar la balança a favor seu.

Ara, l'equip s'ha de refer d'aquesta derrota i centrar-se en la propera cita contra Ifach Calp, un rival directe en la lluita per la permanència, a qui visitaran a la jornada dinou de la competició.