DBC Suma Nacional seguirà lluitant pel passi als play-off d'ascens de la Lliga EBA

20 de març de 2023 - 11: 37

El Dénia Bàsquet Sènior Masculí [1] Nacional va aconseguir tirar endavant el matx d'aquesta jornada a Benidorm amb un marcador final de 69-84, realitzant un dels seus partits més complets de la temporada i mantenint-se en la lluita per entrar a les eliminatòries d'ascens a la Lliga EBA.

Tot i la fortalesa dels locals, que havien perdut només un partit a casa en tota la temporada, i les baixes confirmades dels deniers, així com les molèsties amb què alguns components de la plantilla del Dénia Bàsquet havien de jugar, l'equip va aconseguir assolir un gran rendiment.

El partit va començar amb un alt ritme de joc que Benidorm va acceptar, registrant-se una alta anotació al primer quart (21-24) que no va tindre dominador clar. Tot i que l'encert exterior dels locals va evitar que el Dénia obrís distància al segon període, la seua defensa i el domini en el joc interior van començar a pesar més en el partit, i van aconseguir un avantatge de sis punts en arribar al descans (36-42 ).

Després del descans van arribar els millors minuts del matx per al DBC SUMA. A la velocitat amb què seguien jugant, sustentada en el domini del rebot, se li va sumar una gran efectivitat en atac. A més, la seua defensa s'anticipava a tot i no permetia trets alliberats. D'aquesta manera van aconseguir gaudir d'una renda màxima de vint punts que els va donar confiança.

A l'últim període, Benidorm va intentar remuntar pujant les seues línies defensives, aconseguint baixar de la barrera psicològica dels deu punts quan quedaven un poc més de tres minuts per al final. Tot i això, els deniers van mantindre la calma i van aconseguir superar els moments de més aclaparament, per tornar a prendre el control de la situació i tancar el partit sense patiment.

Tots els jugadors disponibles van tindre una bona actuació, amb una rotació en què van tornar a intervenir tres jugadors júniors, cada vegada més integrats en el dia a dia de l'equip.

D'aquesta manera, el triomf va allunyar el DBC Suma Nacional de l'única plaça de descens directe gairebé definitivament, i va brindar un matalàs de quatre i dos partits, respectivament, amb els quals hui jugarien el play-off de permanència.

A cinc jornades per al final d'aquesta primera fase, sembla que Dénia Bàsquet va aconseguir ficar-se en un grup de sis equips amb què presumiblement lluitarà per acabar a les places de la cinquena a la vuitena de la classificació final, que concedeixen el pas als play-off d'ascens a EBA, oa la novena i desena que suposarien mantindre la categoria posant fi a la temporada.

Excepte La Vila per la part alta, ningú no té encara res matemàticament assegurat en un dels anys de més igualtat que s'han vist en aquesta categoria en molt de temps.