Abraham Collado ja és al Top Ten de l'Andalusia Bike Race

12 2019 abril - 13: 27

Es va disputar la quarta etapa de l'Andalucia Bike Race, una etapa amb eixida i arribada a Villafranca de Còrdova. Aquesta segona etapa va ser més curta de la volta 53,4 km i 1346 de desnivell positiu, però no per això menys dura.

Un inici per carretera va conduir als ciclistes fins als voltants de l'embassament de Sant Rafael de Navallana, els camins contrasten amb la frondositat dels senders de Sierra Morena, per on va transcórrer gran part de l'etapa amb trams molt divertits i paisatges espectaculars.

L'etapa va arrancar ràpida per un breu recorregut per Villafranca de Còrdova. A pocs quilòmetres van començar els primers camins i senders que es van encarregar de fer la selecció amb els llocs mitjans, però no amb el grup principal que va començar a agafar distàncies.

Gran actuació del ciclista de l'equip dianense La Cava Team, Abraham Collado, que en acabar l'etapa al top ten de la seua categoria amb un temps de 2: 27: 22 i 69 de l'absoluta. Per la seua banda, Jordi Català, amb el mateix temps, es va col·locar 19 en la mateixa categoria (màster 30) afermant-se en la posició 93 de la general. Vicente Gil, amb un temps de 2: 52: 13, es manté en la posició 264 de la general.

Hui divendres es disputa l'etapa reina d'aquesta edició, amb 87,2 km i 1693 de desnivell, que transcorrerà per trams emblemàtics de la serra cordovesa. Es eixirà junt al canal del Guadalmellato, ascendit La Canchuela, travessarà Trasierra, arribarà fins Les Jaras i Els Villares, on anirà a prendre la temuda i famosa via del tren abandonat de Cerro Muriano i un final apoteòsic per les senderes de Sant Domingo, sense dubte l'etapa reina de l'edició.